Със съпруга ми живяхме повече от 10 години заедно. Мислех,

...
Със съпруга ми живяхме повече от 10 години заедно. Мислех,
Коментари Харесай

Новата съпруга на бившия ми за пореден път разплака дъщеря ми

Със брачна половинка ми живяхме повече от 10 години дружно. Мислех, че сме едно щастливо семейство. Тогава се роди щерка ни и трябваше да се раздирам сред домакинските отговорности и грижите за дете.

Съпругът ми не демонстрираше схващане за това, че нямах време за нищо. Искаше, както и преди, грижа, любов, топлота и комфорт. Добре, че свекървата пристигна при нас в точния момент и стартира да оказва помощ с бебето. В противоположен случай бракът ни бързо щеше да се пропука.

Когато Надя потегли на детска градина за мен беше малко по-лесно. Веднага се върнах на работа. Не мога да седнал съм сред четири стени. Животът стартира последователно да се усъвършенства. Спестихме малко пари, даже направихме някои по-големи покупки. Започнахме да мислим за второ дете.

Най-ночаквано брачният партньор ми съобщи, че е подал молба за бракоразвод.

Дълго плаках, пробвах се да го убедя да не оставя детето без татко. Но той към този момент беше взел решение. Събра си нещата и си потегли.

Приятелките ми ме посъветваха да не се явявам в съда, с цел да се забави процеса. Но не виждах смисъл да се пробвам да залепя това, което към този момент беше счупено.

Около шест месеца по-късно щерка ми сподели, че баща й ни е напуснал, тъй като си е намерил друга вуйна и момиче. Попитах детето за какво мисли по този начин. Оказа се, че някогашният качва фотоси в обществените мрежи с актуалната си жена и нейната щерка. На всички фотоси те са доста щастливи.

Тъжно беше да виждам фотосите и да си припомням по какъв начин в миналото и ние бяхме толкоз щастливи. Дъщеря ми също се почувства тъжна, тъй като се разплака. Гледайки фотосите, тя заключи, че баща й не я харесва, тъй като това момиче е по-красиво. В последна сметка татко й в никакъв случай не я е гледал по този начин.

Опитах се да я успокоя и да й обясня, че децата нямат нищо общо с това, всичко това са работи на възрастните. Съпругът ми постоянно ще бъде неин татко, без значение къде се намира.

На идващия ден се обадих на татко й и го помолих да изтрие фотосите, като му обясних обстановката. Той се съгласи. Освен това, той даде обещание да прекара повече време с щерка си.

След известно време още веднъж видях щерка си в сълзи. Бившият ми си изтри акаунта, само че жена му постоянно разгласява фотоси на щастливото семейство. Опитах се да обясня на някогашния си мъж, че фотосите нараняват детето. Той даде обещание да приказва с жена си. Но нещата не се трансформираха. Тогава аз се обадих на жена му. Тя ми сподели, че желае да показа щастието си с всички и че има право да разгласява, каквото си изиска.

Няма да оставя нещата по този начин. Няма да разреша детето ми да плаче поради тях.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР