Със 77 гласа за, 102 против и 16 въздържал се

...
Със 77 гласа за, 102 против и 16 въздържал се
Коментари Харесай

Депутатите окончателно решиха, че зеленият сертификат няма да важи за тях

Със 77 гласа " за ", 102 " срещу " и 16 " въздържал се " Народното събрание отхвърли предлагането на ГЕРБ-СДС в постройката на Народното събрание да се влиза със зелен документ. Именно това беше, с която се занимаваха депутатите в първите си 3 работни дни. 

По време на предходните съвещание от партията на Бойко Борисов на няколко пъти предложиха документът или да се вкара за народните представители, или за всички бизнеси у нас.

Първи думата по тази тематика през днешния ден взе проф. Александър Симидчиев , който прочете декларация от името на парламентарната група на " Демократична България ". " В една война печели този, който по-добре познава и планува врага. Ваксините образоват нашия имунитет да планува и да познава врага. Сертификатът у нас към този момент е въведен за огромна група жители, в това число децата,които вървят на учебно заведение. Причините са експертни, медицински и включват обстоятелството, че имунизациите снижава с 60% риска от разпространяване на болестта, със 70% постъпването в болница и с 90% - смъртните случаи ", съобщи той.

Според него документът би трябвало да важи за всеки депутат, както важи за всеки жител. Той напомни, че ролята на зеления документ е единствено една - лицето, което го има, да потвърди, че не е било в контакт с притежател на вируса, нито е инфектиран. Депутатът акцентира и обстоятелството, че сходна мярка е въведена в други страни в Европейски Съюз.

Отговорът пристигна от ръководителя на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов, който атакува бъдещите си съдружни сътрудници от Демократична България с думите, че са непоследователни. Според него от трибуната през вчерашния ден те са декларирали, че няма да поддържат предлагането на за въвеждането на документа в Народно събрание, а през днешния ден показали, че ще го поддържат. Атанас Славов от " Демократична България " обаче изясни, че в действителност от партията ще излязат с контрапредложение.

" Ние не ограничаваме права, в противен случай – ние ги разширяваме. Даваме право на депутатите да вземат участие в работата на Народното събрание. Дали събранието наподобява на мол или не, приликите и разликите може да се окажат повече, доколкото съдружните договаряния се водят в мол. Няма драма тук. Отношението ни към зеления документ е просто – или го одобряваме, или не. Хубаво, внесете същото предложение като на ГЕРБ и да се завършва ", от своя страна Любен Дилов – наследник .
ГЕРБ отново нападна болшинството в Народното събрание за отхвърли на зелен документ за депутатите
Заседанието на Народното събрание през днешния ден (9 декември) стартира с разглеждане на препоръчаните от " Продължаваме промяната " правила за дистан...

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Михайлов уточни, че всички представители на столетницата в Народното събрание имат зелен документ, само че били възмутени от метода, по който беше въведен в България. 

" Мярката би трябвало или да важи за всички, или да не важи за никого. Щом министърът не може да си оправи заповедите, не може да си оправи нещата, би трябвало да бъдем почтени и да кажем тъкмо това. Няма друга теза, няма други философствания ", нападна Маноил Манев от ГЕРБ.

В последна сметка предлагането на ГЕРБ-СДС беше отхвърлено и бяха признати единствено разпоредбите за присъединяване в съвещания на депутати, които са сложени под карантина поради COVID-19. Подобни правила действаха в 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно заседание.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР