Със 7.81% са се увеличили сделките с недвижими имоти в

...
Със 7.81% са се увеличили сделките с недвижими имоти в
Коментари Харесай

Ръст от близо 8% при сделките с имоти в София

Със 7.81% са се нараснали покупко-продажбите с недвижими парцели в София пред третото тримесечие на тази година по отношение на същия интервал на предходната. Данните на Агенцията по вписвания сочат, че за интервала юли-септември 2018 година са били осъществени 6874 сделки, до момента в който за същия интервал на тази техният брой доближава 8866. На процедура третото тримесечие на тази година е с най-вече подписани покупко-продажби от 2008 година до момента.

Разглеждайки данните от началото на годината, то броят на покупко-продажбите в столицата е достигнал 20 185. Това е растеж от5.54% по отношение на 2018 година и нарастване от 20% по отношение на 2015-а. В случай, че темпът на осъществяване на покупко-продажбите се резервира, то през 2019 година техният брой може да надвиши 30 000.

Покупката „ на зелено “ на жилища е главната причина за следения растеж на покупко-продажбите. Повечето от жилищата, купени в стадий на градеж преди 3-4 години, към този момент са подготвени и надлежно влизат в формалните регистри. Друг фактор за растежа на покупко-продажбите са неналичието на лихви по депозитите и не на последно място тиражираните вести за задаваща се нова международна икономическа рецесия. Според икономисти, с изключение на инвестиция в злато, другото несъмнено влагане е покупката на недвижими парцел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР