Със 7.6% повече пътници са преминали през летище „София” през

...
Със 7.6% повече пътници са преминали през летище „София” през
Коментари Харесай

До къде пътуваме най-много със самолет

Със 7.6% повече пасажери са минали през летище „ София” през април тази година в съпоставяне със същия месец на предходната. Обслужени са общо над 600 000 пасажери. През Терминал 2 са минали 60% от пътуващите, а през Терминал 1 – 40%.

Общият брой на пътувалите по постоянни интернационалните линии се е нараснал с над 34 000 души. Най-голям принос за това имат самолетни компании flydubai, LOT, Tarom и Wizz Air, които бележат двуцифрен растеж в броя на превозените пасажери по постоянни линии през април 2018 година Това се дължи на увеличените полетни оферти по нови и към този момент обслужвани направления от/до летище София.

Пътуващите с чартърни полети през миналия месец са нарастнали двойно поради Великденските празници. Най-предпочитаните туристически дестинации за интервала са били Анталия, Хургада и Санторини.

Общият брой на изхвърчалите и кацнали самолети през април е достигнал 5 274. Това е растеж от 11% на годишна база и се дължи на огромния брой чартърни полети и на увеличените честоти и новооткрити дестинации от началото на лятното разписание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР