Сърцето на Пловдив - вестник Марица, продължава да тупти в

...
Сърцето на Пловдив - вестник Марица, продължава да тупти в
Коментари Харесай

Четете в Марица: Жълтият протест умря, преди да се роди

Сърцето на Пловдив - вестник " Марица ", продължава да тупти в ритъма на града с най-интересните вести, разбори и изявленията. Акцентите от утрешния брой:

Жълтият митинг умря, преди да се роди

Дузина дребни играчи в бизнеса се събраха пред Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " с искане за оставката на шефа. Автобусните компании в града се разцепиха, единствено Веселин Дошков поддържа безмълвно настояванията на таксиджиите

Подготвят нова електронна система в градския превоз
Превозвачите, които обслужват 29 автобусни линии в Пловдив, желаят Общината да им заплаща съгласно европейския правилник, само че тази уговорка от договорите ще влезе в откакто в Община Пловдив изберат компания, която ще надгради електронната система в градския превоз.

Обрат - дупката зад пощата в " Кършияка " остава
Дупката, която зее от 40 години на гърба на пощата в „ Кършияка “, ще остане да събира отпадъци още несигурно време. Както „ Марица “ писа, очакваше се цъкащата екобомба да се обезвреди, откакто преди месец бе подхваната акция по повдигане на противозаконните гаражи към нея. Собствениците " Български пощи " и " Виваком " нямат проекти за нея, към този момент

Нервак си купи " Калашников ", набеляза 4 жертви
Полицията задържа 63-годишен нервак от пловдивско село, който възнамерявал ликвидиране на четирима свои съперници. За да осъществя пъкления проект, си купил автомат. Мъжът неведнъж заплашвал враговете си, а през последния месец работил напълно съществено по сюжета за изтезанието.

Клошари трансфораха в помийна яма частен терен в центъра
Клошари се нанесоха във вътрешния двор на жилищна кооперация в центъра на Пловдив и вършат пакости. За това алармира пред " Марица " пловдивчанката Соня, която живее в блок " Мечта " на бул. " Шести септември ", зад сладкарница " Неделя ".

Строителството топи безработицата в Пловдив
Кризата удари съществено заетостта в Пловдив и региона. От началото на пандемията през февруари предходната година до януари 2021 година новорегистрираните безработни в бюрата по труда са над 400 хиляди души. Според статистиката, Пловдив е на второ място с над 34 хиляди незаети лица за интервала. На този декор Националният статистически институт регистрира повишение на сградното строителство през юли за четвърти следващ месец.

Софиянци на ръба да останат без парно и топла вода
Има заплаха столичани да останат без парно и топла вода през идващия отоплителен сезон. За това сигнализира през вчерашния ден водачът на ПГ " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова. Според нея Изпълнителната организация по околна среда не е възобновила комплексното позволение на столичната " Топлофикация " поради несъблюдение на условията за излъчванията, които сдружението отделя, и по-специално за азотните оксиди. Без сложно позволение сдружението няма право да работи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР