Сърдечно-съдовите заболявания отнемат всяка година 17 милиона живота по света.

...
Сърдечно-съдовите заболявания отнемат всяка година 17 милиона живота по света.
Коментари Харесай

200 000 души умират всяка година от инфаркт в Турция

Сърдечно-съдовите болести лишават всяка година 17 милиона живота по света. В Турция инфарктите убиват към 200 000 души годишно, настояват специалисти, представени от „ Сабах ”.
Прогнозите демонстрират, че до 2030 година над 22 милиона души ще умрат от сърдечно-съдови болести тези болести са измежду главните причинители на гибел измежду популацията. Според оповестените от Турския статистически институт (TуркСтат) данни за 2019 година, 36,8% от смъртните случаи са породени от сърдечно-съдови болести. Увеличението на честотата на тези болести е обвързвано с бързо застаряващото население на страната и се чака в близко бъдеще скоростта да продължи да нараства поради увеличение продължителността на живота и случаите на диабет.
 Йодираната сол пази от инсулти и инфаркти Йодираната сол пази от инсулти и инфаркти
Замяната на елементарната прът с йодираната може да предотврати развиването на доста рискови сърдечно-съдови болести, откри междунар...
Инфарктите и инсултите могат да бъдат предотвратени с към 80% благодарение на постоянна физическа интензивност и отвод от тютюнопушене, твърди доктор Федакар Гюнсили. Достатъчна е единствено дребна смяна в метода на живот, споделя лекарят.
Здравословното хранене, контрола върху тежестта и върху кръвното налягане, в случай че човек има високо кръвно, са от основно значение за попречване развиването на тези болести.
Сърдечно-съдовите болести съставляват сериозен риск по време на пандемията на ковид. Проучванията демонстрират, че смъртността от ковид измежду хора без съпътстващи болести е 0,9 %. При тези със съпътстващи болести смъртността се е нараснала с 10%.
Човек би трябвало да бъде извънредно деликатен във връзка с в случай че има такива болести, предизвестява доктор Гюнсили. Вирусът се насочва към белите дробове и нападна сърдечната тъкан, причинявайки миокардит. За да компенсират неналичието на О2 в кръвта, белите дробове усилват скоростта на циркулация и в последна сметка болното сърце бива повредено повече.
 Мръсният въздух предизвиква и инфаркт Мръсният въздух предизвиква и инфаркт
Учени от Йейлския университет и университетската клиника в Аугсбург откриха, че съдържащите се в нечистия въздух фини частици (100...
Тютюнопушенето, затлъстяването и заседналият метод на живот въздействат отрицателно на сърцето, акцентира лекарят. В Турция 1 на всеки 3 възрастни страда от затлъстяване. Проучванията демонстрират, че повече от 20 милиона души са пушачи и 44% от обществото не се занимава с постоянни физически действия. „ Със сигурност може да се каже, че към 35% от обществото са евентуални пациенти със сърдечни болести “, твърди лекарят.
Турция е и дамите са изложени на по-висок риск, твърди проф. Бюлент Мутлу - член на турското кардиологично сдружение. Според него, с помощта на новаторските способи, появили се през последното десетилетие, в този момент е доста по-лесно да се борим със сърдечно-съдовите болести.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР