Сърдечната атака е състояние, което може да доведе до смърт.

...
Сърдечната атака е състояние, което може да доведе до смърт.
Коментари Харесай

Само така ще намалите риска от сърдечна атака. Направете го!

Сърдечната офанзива е положение, което може да докара до гибел. По-познато е като сърдечен инфаркт. Настъпва сега, в който сърцето не съумява да получи задоволително О2, поради нарушавания на кръвния поток към сърдечния мускул. Случаите, в които притокът на кръв не бъде възобновен, мускулът стартира да умира

Съществуват обаче няколко неща, които можете да измененията, в случай че желаете оптимално да се предпазите от сърдечна офанзива. Не е гаранция, че сходно положение няма да ви сполети, само че пък ще сведете до най-малко риска.

Как да намалите риска от сърдечна офанзива?

• Сложете завършек на цигарите

Хората, които са върли пушачи, удвояват риска от сърдечно -съдови болести. Изложените на пасивно пушене също са застрашени. Колкото по-скоро се откажете от този нездравословен табиет, толкоз по-добре за вас. Мислете за здравето си и не правете неща, които потвърдено ще му навредят.

• Погрижете се за високия холестерол

Редовно си правете проучвания, тъй че да знаете дали равнищата на холестерола са ви в норма или пък биват повишени. Помнете, че най-точният маркер е кръвният тест. Похапвайте колкото се може по-често ядки, фасул, сьомга и други мазни риби, естествен шоколад, спанак и други.

• Следете кръвното си налягане

Много хора не го вършат и най-после схващат, че в продължение на дълго време са имали проблеми с кръвното налягане. Ако не се чувствате добре здравословно, наложително следете кръвното си налягане. При нужда посетете доктор.
 Това е плодът, който защищава от инфаркт и инсулт Това е плодът, който защищава от инфаркт и инсулт
Едни от най-здравословните храни на планетата, това са фурмите. Истински подарък от Бога и е извънредно време хората да се научат да ги ценят....

• Тренирайте постоянно

Колкото по-често спортувате, толкоз по-добре ще се чувствате здравословно. Хората, които са физически неактивни, способстват за увеличение риска от сърдечно – съдови болести.

• По-малко стрес

Напоследък от ден на ден хора се оплакват от това по какъв начин всекидневно биват подложени на стресови обстановки. Опитайте да ги редуцирате, тъй като високите равнища на стрес могат да доведат до сърдечни болести.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР