Сърдечен дефект, причинен от кръвосмешение, може да е причината за

...
Сърдечен дефект, причинен от кръвосмешение, може да е причината за
Коментари Харесай

Защо Елвис и после дъщеря му си отидоха толкова млади, с една и съща диагноза?

Сърдечен недостатък, породен от блудничество, може да е повода за гибелта на Лиза Мари Пресли предходната седмица, заяви уеб сайтът BG Voice. Дъщерята на Краля на рокендрола умря от сърдечен арест на 54 години.

Тя не е първата в фамилията, която умира млада от сърдечен проблем. Самият Елвис беше единствено на 42 години, когато умря също след сърдечен арест, като ориста му дълго време се приписваше на несъразмерния банкет на медикаменти с рецепта и нездравословни храни.

Майка му Гладис пък умря от сърдечна непълнота на 46 години, а всичките й трима братя също изгубиха живота си в своето четвърто десетилетие от сърдечни или белодробни затруднения.

Сали Хьодел, създател на биографичната книга " Elvis: Destined to Die Young “, твърди в творбата си, че гибелта на Елвис, майка му и чичовците му евентуално са породени от генетичен проблем, зародил като част от кръвосмесителната връзка сред бабата и дядото на Краля по майчина линия, които са били първи братовчеди.

" Тези дефектни гени се оказаха утежнителен фактор зад другите му здравословни проблеми “, споделя Хьодел пред The U.S. Sun, които той на собствен ред лекува с коктейл от медикаменти, отпускани с рецепта. " Този брак на първи братовчеди явно е предизвикал доста проблеми “, твърди авторката.

Майката на Елвис – Гладис – умря доста млада, на 46 години, и тя имаше трима братя, които си отидоха на същата възраст от сърдечни и белодробни проблеми. Така че това престава да бъде съвпадане, до момента в който стигнем до Елвис “, прибавя тя, " тъй като има толкоз доста идентични неща, които се случват в това семейство. “

За книгата си " Elvis: Destined to Die Young “ Хьодел усърдно изследва здравната история на семейство Пресли от научна позиция и открива в никакъв случай неоповестявана информация. Интересът й към тематиката е разсънен, откакто видя поредност от прилики в гибелта на Елвис и неговата доста обичана майка Гладис, която умира тъкмо 19 години преди него, на 14 август 1958 година Гладис, сходно на сина си суперзвезда, умря от сърдечна непълнота.

Преди гибелта си пък и Елвис, и майка му са претърпели " подобен четиригодишен интервал на дегенеративно здравословно положение “, написа Хьодел, " което е забавно, тъй като не са приемали едни и същи типове медикаменти “.

Проучване, извършено от авторката, открива, че Гладис е посещавала кардиолог най-малко от 1956 година и също по този начин е била приета в болница за две седмици през същата година с мистериозно заболяване. Малко преди гибелта си тя е диагностицирана с хепатит чийто генезис озадачава нейните лекари по това време. Смята се, че положението, което визира белите дробове и черния дроб, е обвързвано с алкохолизма на Гладис.

Родена и израснала в последна беднотия в дълбокия юг, битката на майката на Елвис да се оправи с бързото издигане на сина си към славата и благосъстоянието са добре документирани, като съгласно известията самоопределящата се за " най-нещастната жена в света “ един път споделила на другар по телефона: " Иска ми се още веднъж да сме небогати, в действителност ми се желае. “

Ставайки все по-изолирана и депресирана, до момента в който Елвис се трансформира в световна сензация, Гладис стартира да пие прекалено и да приема хапчета за намаляване – низходяща серпантина, която мнозина считат, че е довела до нейната диагноза хепатит и в последна сметка е съдействала за нейната гибел.

Тя се разболява съществено единствено няколко месеца откакто Елвис се записва в американската войска. Моментът на утежняване на здравето й подтиква теориите, че Гладис се е напила до гибел, измъчена от паника и страдаща от разрушено сърце, до момента в който синът й е служил в Германия.

За Хьодел всевъзможни сходни изказвания са просто неоснователен " романтизъм “.  " Гладис постоянно е била обрисувана като тази жена, чийто наследник става прочут, купува й огромна къща и тя просто се бори да се оправи с всичко това и всъщност умира от разрушено сърце “, споделя авторката.  " Но това надали е по този начин. Мисля, че и Елвис, и татко му Върнън са знаели какъв брой е болна, преди той да замине за армията. Всички бяха толкоз тъжни, тъй като имам вяра сигурно, че знаеха, че не им остава доста време с нея. “

Противно на известните клюки, Хьодел има вяра – сходно на Елвис, че аргументите за гибелта и неприятното здраве на Гладис се крият по-нагоре в родословното им дърво.  " Семейство Пресли бяха необикновено потайни по отношение на здравето си “, споделя Хьодел, " само че съумях да интервюирам хора като Нанси Кларк, дъщерята на кардиолога на Гладис, която ходела на посетители с татко си в дома им. И тя ми сподели, че преди татко ѝ да почине, самичък й споделил, че в гибелта на Гладис има освен това от това, което схваща, тъй като от дълго време е представен да споделя, че заболяването й наподобява като хепатит, само че не е, и той не може да разбере какво се е случило с нея “.

Хьодел има вяра, че Гладис в действителност е страдала от дефицит на алфа-1 антитрипсин наследствено и рядко диагностицирано заболяване, което може да аргументи белодробни и чернодробни болести.

" Знаем, че Елвис го е имал, тъй като е открито, че той е притежател на Алфа-1 след гибелта му “, прибавя тя. " И всичко това води до родителите на Гладис. “

В книгата си Хьодел преглежда и здравословните проблеми на бабата на Елвис, Дол Смит, за която се счита, че е страдала от туберкулоза повече от 30 години.

" Отново нещо, което продължава да се предава по родствена линия, а по-късно и в историята на Елвис “, споделя авторката. " В книгата изяснявам по какъв начин тази туберкулоза сигурно е била неправилна диагноза при започване на 1900 година А по-късно с брака на първи братовчеди можем да забележим, че Гладис най-вероятно е наследила два повредени гена и по-сериозна версия на заболяването. “

Дефектните гени са били предадени и на Елвис, демонстрират проучванията на Хьодел. Всъщност именитият артист страдал от заболявания на девет от 11-те телесни системи включително сърцето, белите дробове и червата. Пет от тези болестни процеси, споделя тя, са участвали от раждането му.

Вместо звезда, изгаряща в безразсъдна серпантина на самоизтребление, както постоянно е обрисуван той, Хьодел има вяра, че Елвис е бил човек, който се е борил всеки ден, с цел да оцелее.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР