Сърбия призовава НАТО да продължи да гарантира сигурността в Косово

...
Сърбия призовава НАТО да продължи да гарантира сигурността в Косово
Коментари Харесай

Сърбия призовава НАТО да продължи да гарантира сигурността в Косово

Сърбия приканва НАТО да продължи да подсигурява сигурността в Косово и да резервира наличието на интернационалните сили КФОР там, съобщи сръбският президент Александър Вучич след среща с генералния секретар на Северноатлатническия пакт Йенс Столтенберг в Брюксел.
„ Помолих да се поддържа наличие на НАТО в Косово, да не се приключва гарантирането на сигурността там”, сподели Вучич.
„ НАТО участва в Косово и няколко прилежащи страни. Затова са ни нужни положителни връзки с НАТО, които не опонират на нашия неутралитет”.
„ Не сме не запомнили какво стана през 1999, само че би трябвало да гледаме в бъдещето. Днес видях, че Йенс желае процъфтяване на Сърбия и никой не може да ме убеди, че той не обича Сърбия. Към нас през днешния ден (на срещата на Съвета на НАТО) се отнесоха с огромно почитание и подкрепа”, уточни Вучич.
„ Някой може да счита, че Сърбия би трябвало да се опълчва на целия свят, само че това не е по този начин. Плаваме на транспортен съд към пристанището на мира и сигурността. И в НАТО изцяло поддържат това”, заключи сръбският водач.
Столтенберг заяви, че на договарянията е била наранена и тематиката за съдействието на Белград с Москва, което, съгласно него, също не опонира на партньорството на Сърбия с алианса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР