Сърбия, при сегашното ръководство, ще спазва строго военния неутралитет, няма

...
Сърбия, при сегашното ръководство, ще спазва строго военния неутралитет, няма
Коментари Харесай

Александър Вулин: Сърбия няма да влиза в НАТО и няма да подкрепи антируската истерия

Сърбия, при настоящето управление, ще съблюдава строго военния неутралитет, няма да се причислява към НАТО и няма да поддържа наказания против Русия, съобщи вътрешният министър Александър Вулин.

„ Докато Сърбия се ръководи от президента Александър Вучич и до момента в който аз съм в структурите за сигурност, Сърбия няма да стане член на НАТО и ние доста прецизно ще се грижим за запазването на нашия боен неутралитет “, сподели сръбският министър.
 Сърбия ще получи най-модерна техника и оръжия от Русия Сърбия ще получи най-модерна техника и оръжия от Русия
Сръбската войска и полиция ще получат най-новата техника и оръжия от Русия, сподели вътрешният министър Александър Вулин. " Армията и полиц...

" Сърбия в никакъв случай няма да поддържа наказания против Русия или антируската нервност. Историята демонстрира, че всяка русофобия е и сърбофобия. Досега не е било този, който атакува Русия, да не атакува и Сърбия. Това не зависи от нас. То е просто причинност ", сподели още ръководителят на Министерството на вътрешните работи на Сърбия.

По думите му Сърбия и Русия ще развиват съдействие в битката против тероризма, наркотрафика и проведената престъпност.

„ Всички страни, огромни и дребни, имат едни и същи проблеми - тероризъм, наркобанди, пране на пари, това се отнася и за Сърбия, и Русия “, сподели Вулин.

" Нашето съдействие ще продължи да се развива, най-вече в региона на полицейските служби. Това значи, че към този момент имаме разнообразни стратегии за образование, по които чиновници на Министерството на вътрешните работи пътуват до Руската федерация и получават нужните познания. Ще продължим двустранния продан на информация за лица и събития, които съставляват интерес от позиция на сигурността на двете страни, ще продължим съдействието във всички области, които са свързани със сигурността на страната ни “, уточни сръбският министър.
 Доклад: Демократична страна ли е Сърбия без съпротива и с еднопартиен парламент? Доклад: Демократична страна ли е Сърбия без съпротива и с еднопартиен парламент?
Центърът за модерна политика разгласява отчет „ Състояние на демокрацията в Сърбия 2021 година “. Той обгръща пет области: изб...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР