Сърбия гласува за отстраняването на Русия от Съвета по правата

...
Сърбия гласува за отстраняването на Русия от Съвета по правата
Коментари Харесай

Обрат!Сърбия гласува за отстраняването на Русия от Съвета по правата на човека в ООН


Сърбия гласоподава за отстраняването на Русия от Съвета по правата на индивида в Организация на обединените нации  и това демонстрира коренен поврат от водената уравновесена политика от президента Александър Вучич и държавното управление, съобщи ръководителят на Демократическата партия на Сърбия Милош Йованович, представен от организация ФоНет.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3950
Според оценката му " с новото скандално решение на ръководещите, с което те, обратно на волята на болшинството жители, подрежда Сърбия на страната на неприятелските на Русия страни, нанася неизмерими вреди на държавните и националните ползи ".

" Забиването на нож в гърба на другарска страна, която пази в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации териториалната целокупност на Сърбия и й обезпечава енергийна непоклатимост, не може да се пояснява като прибързаност, а като решение с добре изчислени последствия ", сподели Йованович.

Анализаторът Владе Радулович показва на собствен ред, че Русия няма да остави без последици гласуването на Сърбия, изключително в случай че се стигне до по-нататъшни и по-конкретни ходове по отношение на Руската федерация, оповестява вестник Данас. Това би сложило въпроса за енергетиката и Сръбската петролна компания НИС, 51 % от която е благосъстоятелност на Газпромнефт, сподели той.

Радулович отбелязва мощните връзки на Русия с крайнодесни и екстремистки организации в Сърбия, които при положение на нужда може да бъдат употребявани като механизъм за предизвикателство на митинги, вълнения и спорове. Във връзка с мнението на проруски сръбски персони, че като последица от гласуването Русия може да приключи поддръжката си за Сърбия най-вече по въпроса за Косово, той показва, че и Китай има право на несъгласие в Съвета да сигурност на Организация на обединените нации, който през годините по-често от Русия е бил на страната на СР Югославия или Сърбия.

Общо 93 страни, измежду които западнобалканските Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина, гласоподаваха за премахване на Русия от Съвета по правата на индивида в Организация на обединените нации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР