Сърбите няма да се върнат в институциите в Северно Косово,

...
Сърбите няма да се върнат в институциите в Северно Косово,
Коментари Харесай

Условията на Вучич! Към кого са?

Сърбите няма да се върнат в институциите в Северно Косово, до момента в който не бъдат изпълнени поставените от тях условия. Те са отдръпването на решението на Прищина на регистрационните номера на колите и съставяне на Общност на сръбските общини. Това съобщи президентът Александър Вучич, представен от БГНЕС и сръбската организация Бета.

Той посочи, че през август в Брюксел е станало дума за идните проблеми с персоналните карти и регистрационните номера. Сръбският президент сподели, че тогава страната му е дала предложение. „ Тогава за персоналните карти Сърбия предложи нещо, което не ни е елементарно, само че е в границите на нашата политика и на Отворени Балкани и което е невероятно да бъде отказано, с цел да се преодолее тази обстановка ”, сподели Вучич.
-->
Преди дни от Сърбия е изпратен формален отговор на френско-германското предложение за урегулиране на връзките сред Белград и Прищина.

Във връзка с вероятно въвеждане на наказания против Русия, Вучич съобщи, че Сърбия евентуално ще успее да промени позицията си, само в случай че „ над главата ѝ безусловно виси Дамоклев меч ”.

Засега обаче ситуацията не е такава, означи Вучич.

По-рано денем сръбският президент Александър Вучич се срещна с френския президент Еманюел Макрон. По думите му има доста неща, за които не може да приказва сега.

Донесох всички документи, които удостоверяват вижданията на Сърбия, предадох ги, приказвах за сериозността на нашия метод, за желанието да стабилизираме обстановката, само че и за разочарованието на нашия народ. Говорихме за европейската вероятност, за всички въпроси на нашето съдействие, съобщи Вучич.

Говорейки за събитията в Косово, той посочи, че постоянно е подготвен за компромис, като акцентира, че не има вяра, че ще има подобен, което по думите му е резултат от позицията на Прищина.

По думите на Вучич днешната среща с Еманюел Макрон е една от най-важните, които е имал с него до момента.

Относно войната в Украйна, сръбският президент сподели, че е добра вест, че има някакви диалози, тъй като това е индикация, че ще се стигне до някакво решение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР