Сърбинът Новак Джокович няма да забрави никога как се е

...
Сърбинът Новак Джокович няма да забрави никога как се е
Коментари Харесай

Джокович в Австралия: Никога няма да забравя как ме изгониха

Сърбинът Новак Джокович няма да не помни в никакъв случай по какъв начин се е чувствал поради депортирането си от Австралия при започване на годината, само че тенисистът съобщи, че желанието му да се завърне на корта за идното през идващия месец Открито състезание на Австралия демонстрира привързаността му към страната, написа организация „ Ройтерс “.

Джокович бе депортиран при започване на 2022 година преди последното издание на шампионата от Големия шлем, защото не е имунизиран против ковид и получи тригодишна възбрана да влиза в страната. Въпреки това, възбраната за някогашния лидер в международната класация по тенис при мъжете бе анулирана през ноември и той ще има опция да преследва десета купа от Откритото състезание на Австралия и да изравни върха на Рафаел Надал от 22 трофеи в шампионатите от Големия шлем.

„ Човек не може да не помни такива събития. Това е нещо, което остава с теб вечно. Ще остане с мен до края на живота ми. Не бях преживявал такова нещо и се надявам да не ми се случва още веднъж, само че беше скъп житейски опит за мен “, сподели Новак Джокович на първата си конференция след завръщането на австралийска земя.

„ Трябва да продължа напред и завръщането ми в Австралия приказва за това какво усещам към тази страна и опцията да играя тук “, добави сърбинът, който ще загрее за Откритото състезание на Австралия на шампионата в Аделаида, който стартира на 1 януари и се надява на топло посрещане от локалните почитатели.

„ Това е ужасно място. Хората обичат тениса, обичат спорта и мисля, че ще има доста аудитория, тъй че се надявам на хубави моменти. Надявам се, че всичко ще мине положително. Очевидно не е нещо, което мога да предвидя. Ще дам всичко от себе си, с цел да играя добър тенис и да донеса позитивни страсти и чувства на феновете. Това, което се случи преди 12 месеца, не бе елементарно за осмисляне, само че в това време трябваше да продължа с живота си.

Случилото се няма да размени това, което съм претърпял в Мелбърн и Австралия като цяло през кариерата си. Така, че пристигнах с положителни страсти и нямам търпения да играя тук. Това е обичаният ми шампионат от Големия шлем, а резултатите го демонстрира “, сподели още Джокович. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР