Сърбинът Никола Йокич от Денвър Нъгетс спечели за трети път

...
Сърбинът Никола Йокич от Денвър Нъгетс спечели за трети път
Коментари Харесай

Избраха Никола Йокич за трети път за Най-полезен играч в НБА

Сърбинът Никола Йокич от Денвър Нъгетс завоюва за трети път в кариерата си наградата за Най-полезен състезател (MVP) в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА), което е постигано единствено от шестима в историята.

Йокич приключи постоянния сезон приблизително с по 26.4 точки, 12.4 битки и девет асистенции, с което бе единственият баскетболист в топ 10 за всеки съставен елемент. Сърбинът получи 79 от вероятни 99 гласа за първо място.

" Всичко стартира от съотборниците ми. Нямаше по какъв начин да го направя без тях. И тук не става въпрос единствено за баскетболистите, а също по този начин за треньорите, за цялата организация, за медицинския екип и за всички останали ", съобщи Йокич, представен от организация АП.

Канадецът Шай Гилджъс-Алекзандър от Оклахома Сити остана на второто място, а словенецът Лука Дончич от Далас Маверикс завоюва третата позиция. Така за трети следващ сезон в челната тройка на гласуването за MVP няма баскетболисти, родени в Съединените щати.

Американци нямаше даже в четворката, защото гръцкият национал Янис Адетокунбо от Милуоки Бъкс финишира зад водещата тройка. Топ 4 е формиран единствено от чужденци за първи път в 69-годишната история на анкетата, а спечелилият е роден отвън Съединени американски щати в шеста следващ сезон.

Карим Абдул-Джабар е рекордьор по MVP награди с шест, а Майкъл Джордан и Бил Ръсъл са с по една зад него. Уилт Чембърлейн и Леброн Джеймс имат по четири, а с по три са Йокич, Лари Бърд, Меджик Джонсън и Моузес Малоун.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР