Сараево/Хага. Бившият президент на Република Сръбска Радован Караджич изложи исканията

...
Сараево/Хага. Бившият президент на Република Сръбска Радован Караджич изложи исканията
Коментари Харесай

The Sarajevo Times: Исканията на Радован Караджич за престоя му в затвора - от лаптоп до инсталиране на „Скайп“ и хладилник в килията

Сараево/Хага. Бившият президент на Република Сръбска Радован Караджич изложи настояванията си за възстановяване на изискванията на живот в пандиза, написа столичният вестник The Sarajevo Times .
Караджич изиска да му бъдат обезпечени преносим компютър, достъп до „ Скайп “, ефирен канал на сръбски език и ледник.
„ Здравето ми е устойчиво, усещам се доста по-добре ", удостовери Караджич. Но той добави, че пандизчиите са държани в неприятни условия.
„ Аз въобще не разбирам за какво е толкоз мъчно да се сдобия с преносим компютър - попитах и преди този момент, би трябвало да ни бъде възложен достъп до интернет, при изискване че не качваме нищо, само че сигурно изтегляме ", изясни някогашният президент на Република Сръбска.
Караджич също по този начин изиска достъп до ефирен канал на сръбски език и ледник в килията:
„ Що се отнася до малкия екран, имахме два телевизионни канала от Босна - един сръбски и един мюсюлмански, само че в този момент нямаме достъп до нито един от двата, и по тази причина се надяваме, че въпросът ще бъде решен “, акцентира Караджич.
Той също приказва за метода на осъществяване на присъдите и за това, което назовава „ ограничавания на арестуваните ", като изиска от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да промени това. Председателят обаче бе явен: „ Изглежда си мислиш, че имам неограничена власт, само че не е по този начин “.
Радован Караджич бе приет за отговорен по обвинявания за осъществяването на геноцид в Сребреница. Присъдата, която му отреди 40 година затвор, бе оповестена на 24 март предходната година.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР