Сър Мо Фара смята, че отлагането на Олимпиадата може да

...
Сър Мо Фара смята, че отлагането на Олимпиадата може да
Коментари Харесай

Мо Фара прие отлагането на Олимпиадата като благословия

Сър Мо Фара счита, че отлагането на Олимпиадата може да се окаже благословия за очакванията

му за златен орден. Четирикратният олимпийски първенец ще навърши 38 години, когато събитието в Токио би трябвало да се организира идващото лято, откакто бе отсрочено с година поради пандемията от ковид.

Фара има за цел да отбрани купата си на 10 000 м и счита, че спомагателното време може да му помогне да се приспособи към пистата, откакто се концентрира върху маратоните в продължение на две години.

“Според моето почтено мнение, не е неприятно за мен, тъй като ти дава малко повече време да тренираш за него, да правиш повече надпревари. Щях да потегли непосредствено от маратона и по-късно незабавно на пистата “, съобщи Фара.

Той призна, че може да се върне на Големия северен пробег, който би трябвало да се организира на 13 септември, само че няма да продължи повече от полумаратон.

“Не мисля за маратони, а за Токио. Определено ще ме видите да върша сходни неща, които сте виждали и преди. Направете няколко надпревари и станете мощни и положителни, а оттова продължете на пистата и я използвайте, водеща до Олимпийските игри в Токио “, добави още той.

bgathletic.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР