Съпругата на владетеля на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум

...
Съпругата на владетеля на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум
Коментари Харесай

Принцеса Хая заряза шейха на Дубай, ето колко пари му взе

Съпругата на владетеля на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум го е напуснала и е взела £31 милиона, с цел да стартира нов живот, твърди вестник " Сън ".

В обявата се твърди, че принцеса Хая, която не е била виждана от февруари, е избягала в Германия със сина и щерка си. Там тя незабавно поискала леговище и подала молба за бракоразвод със брачна половинка си. Това провокира дипломатическа рецесия сред Германия и Обединените арабски емирства, където шейхът е вицепрезидент и министър-председател, както и държател на град Дубай.

Твърди се, че емирът е помолил управляващите в Берлин да върнат на ОАЕ 45-годишната принцеса, 7-годишният им наследник Зайед и 11-годишната им щерка Джалила. Германските управляващи отказали, като отбраната на принцесата и децата ѝ била в ръцете на чиновници по сигурността.

Принцеса Хая споделила на приятелите си, че е избрала да избяга в Германия, защото не била сигурна, че английските управляващи няма да я върнат в Дубай. 69-годишният шейх, чието благосъстояние се прави оценка на над 9 милиарда паунда, е разпален почитател на конните надбягвания и притежател на спортен кон. За пръв път от 28 години обаче този месец той пропусна фамозното конно надпреварване Epsom Derby, а две от конюшните му, употребявани за тренировки на конете, покрай Нюмаркет, Съфолк, останаха затворени.

Хая бинт Хюсеин е родена на 3 май 1974 година, щерка е на йорданския крал Хюсеин и третата му брачна половинка кралица Алия. Завършва Оксфордския университет със компетентност " Философия, политически науки и стопанска система ". В предишното е била професионална състезателка по конна езда, член е и на Международния олимпийски комитет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР