Съпругата на британския крал Чарлз III – Камила беше коронясана

...
Съпругата на британския крал Чарлз III – Камила беше коронясана
Коментари Харесай

На метри от ковчега на лейди Даяна: Чарлз Трети направи кралица Камила Паркър

Съпругата на английския крал Чарлз III – Камила беше коронясана преди броени минути, на метри от мястото, където на 6септември 1997 година бе ковчегът с тялото на първата му жена лейди Даяна. Със сигурност кралското семейство би дало благо и драго да избегне това съвпадане, само че в тази ситуация е невероятно, защото съгласно вековни правила всички коронации на британски монарси се правят в Уестминстърското абатство, написа.

Не по този начин стои въпросът обаче с погребенията на съпрузи, само че неочакваната гибел на лейди Даяна при автомобилна злополука е толкоз шокираща, че дворецът взема решение да ѝ бъде отдадена най-голяма респект. Наричана приживе “принцеса на народа ”, тя е заровена като почитан член на английското кралско семейство в опит да се заглушат рецензиите към него за нерадостния ѝ живот, белязан с изневери и абсурден бракоразвод с тогавашния престолонаследник Чарлз.

Тогава се знае, че един ден той ще се върне в Уестминстърското абатство, с цел да бъде коронясан, само че малко на брой позволяват, че до него в този миг ще е Камила. По това време тя

има славата на презряна държанка,

отговорна за развода на Чарлз и Даяна. Така че никой не мисли по какъв начин споменът за ковчега на първата жена може да изплува още веднъж в подобен значим за актуалната брачна половинка на краля миг.

Но както означават някои кралски репортери, сигурно и в никакъв случай няма да се разбере какви усеща я вълнуват в този миг, защото сходно на починалата кралица Елизабет II тя е потвърдила, че знае по какъв начин да стиска зъби и да пази безмълвие в името на короната. Освен това дворецът е направил всичко допустимо предишното на Камила да участва по подобаващ метод по време на церемонията за коронацията. Поканени са някогашният ѝ брачен партньор Андрю Паркър Боулс и двете им деца. Също по този начин внуците им ще бъдат пажове на достойнството дружно с тези на Чарлз, въпреки да нямат кръвна връзка с монарха. По-малката ѝ сестра Анабел ще е измежду подкрепящите кралицата дами.

Това е дребна премия за трънливия път, който 75-годишната Камила извървя от презряна държанка до най-голяма опора на английския крал. За първи път тя среща Чарлз, когато е единствено на 24 година, а той на 23. Първоначално са единствено другари, само че по-късно се впускат в гореща любовна случка, която е прекъсната след тръгване на принца в чужбина, с цел да се причисли към английския кралски флот. Версиите за раздялата им са многочислени – от отвращение на Чарлз да се дами толкоз млад до отрицание на избраницата му от страна на двореца. Според един от биографите им Камила е избрана като “неблагонадежден сътрудник на престолонаследника ”, тъй като няма аристократично родословие и са известни предишни нейни любовни връзки. Други път настояват, че става въпрос за нормално неразбирателство – просто принцът не е посочил, че е сериозен в желанията си, и тя се е омъжила за остарял другар.

Около първия ѝ брак с офицера Андрю Паркър Боулс също има някои странни моменти. Камила се среща с него, преди да срещне Чарлз. Имат връзка, която на няколко пъти бива прекратявана и подновявана. Годежът им е разгласен през 1973 година във вестник “Таймс ”, като се твърди, че известието е изпратено от родителите им без тяхно познание и Андрю е бил заставен да ѝ направи предложение. Сключват брак още същата година. В края на 1974 година им се ражда наследник, а през 1978 година и щерка.

През това време Чарлз се радва на ергенския си живот, като пресата от време на време го свързва с разнообразни хубавици и загатва, че му е време за брак, откакто трансферира 30 година В тази атмосфера той среща 19-годишната Даяна, която е от благородническо семейство и прекомерно млада, с цел да е жена с история като Камила. Явно по тази причина тя бързо получава утвърждение от двореца и двамата се женят през 1981 година Още на идната година се ражда първият им наследник - Уилям, а след две години и вторият - Хари. В началото на 90-те към този момент стартира да се приказва за пукнатини в брака им, които в началото биват отричани, само че в края на 1992 година двамата се разделят. Няколко месеца по-късно Даяна упреква Камила за проблемите си с Чарлз, като твърди, че двамата са

траяли да имат любовни връзки,

даже откакто са основали фамилии. Репликата ѝ: “В брака ни беше пренаселено, тъй като бяхме трима ” дълго време преследва престолонаследника и в последна сметка той признава любовта си към Камила, откакто и самата тя е разведена през 1995 година Междувременно до медиите стигат много нелицеприятни неща за изневерите му с нея по време на брака с Даяна.

Нещата в допълнение се утежняват след неочакваната гибел на някогашната брачна половинка по време на гонене от папараци в Париж. Дълго време дворецът е на прицел, че има виновност за случилото се с нея. Затова Чарлз даже не смее да повдигне въпрос за Камила пред майка си, въпреки да е обществено известно, че двамата към този момент живеят дружно. И когато въпреки всичко се престрашава да го стори към година след погребението на Даяна, е париран с репликата:

“Не желая да приказвам за онази зла жена ”

Минават още много години, преди Елизабет II да одобри, че това е изборът на първородния й наследник и да се съгласи да се оженят през 2005 година.

Тъй като и двамата са разведени, няма опция за църковна венчавка. Сключват цивилен брак в кметството в Уиндзор. Дори от съображения за сигурност церемонията не е извършена в главната му зала за бракосъчетания, а в по-малко вътрешно помещение, което се употребява за склад. Присъстват единствено 12 души, измежду които синовете на Чарлз и синът на Камила. Кралица Елизабет II, брачният партньор ѝ Филип и останалите членове на кралското семейство ги чакат в параклиса на замъка “Уиндзор ” за църковна благословия. Докато пътуват с кола към него, от събралите се по маршрута им хора обаче се чуват освен овации, а и освирквания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР