Съпругата на бившия премиер тъжи по издъхналата си от рак

...
Съпругата на бившия премиер тъжи по издъхналата си от рак
Коментари Харесай

Ретро: Линда Петкова почита паметта на майка си в София

Съпругата на някогашния министър председател тъжи по издъхналата си от рак майка

В тъга е потънала брачната половинка на Кирил Петков Линда. Февруари месец е измежду най-тъжните за канадката, защото преди 3 години от този свят си отива нейната майка. Маргарет Маккензи издъхва на 2 февруари 2020 година на 71-годишна възраст след тежка борба с диагнозата рак и голям брой претърпени интервенции, написа Ретро.

Тя е страдала от недоброкачествен лимфом в продължение на години и е предходна през дълго лекуване, само че без триумф. Новината за гибелта ѝ сварва щерка ѝ Линда в България. Тогава дамата на Кирил Петков по неотложност отпътува за родната Канада, с цел да изпрати своята майка. Той обаче не участва персонално на погребението на тъща си, а остава в България с дъщерите им, с цел да ги гледа. Оттогава брачната половинка на някогашния министър председател не се е прибирала за годишнините от кончината на майка си, а уважава паметта ѝ в София, като възпламенява свещ в нейна памет в катедралния храм „ Св. Александър Невски “. В родината ѝ обаче всяка година нейните две сестри Анн и Даян, както и татко ѝ Джордж провеждат помен на починалата Маргарет.

Майката на Линда е била прочут диетолог и дълги години е работила в лечебните заведения в долината Комокс в Канада. Пенсионирала се през 2013 година, само че останала дейна и обвързана с голям брой публични дела до края на живота си. До гибелта си пособия в локалната социална кухня, защото с изключение на квалифициран експерт по хранене била и фен кулинар. Именно от нея Лина наследила афинитета си към готвенето, а и до ден сегашен продължавала да подготвя десерти по фамилните предписания в своята сладкарница в София.

Преди да се разболее, тъщата на премиера е гостувала на фамилията му в България неведнъж. Известно време даже е пособия на жена му в нейното заведение в центъра на София. През 2019 година за последно е била на посетители у нас и с внучките и шурей си Кирил е изкачила Седемте рилски езера.
След гибелта ѝ щерка ѝ Линда рядко се прибира в родния си дом. В края на лятото и есента на 2022 година съумя да отдели цялостен месец, с цел да посети роднините си в Канада, които се бяха затъжили за нея. Там тя бе с двете си по-малки дъщери, а най-голямата – Ванеса, която живее в Ню Йорк, се причисли към тях.

Тъгата по починалата си майка и околните си в чужбина Линда компенсира с работа. В момента тя подготвяла няколко нови кулинарни плана, които напълно скоро щяла да анонсира. След като закупи известност около политическата кариера на мъжа си, желала да разшири бизнеса със сладкарницата и здравословните торти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР