Съпредседателят на Продължаваме промяната - Демократична България Кирил Петков заяви

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната - Демократична България Кирил Петков заяви
Коментари Харесай

Кирил Петков се обяви за избори 2 в 1

Съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков съобщи пред Би Ти Ви, че през днешния ден обединението ще върне незабавно празна досието с втория мандат за сформиране на държавно управление. Той отхвърли опцията да се прави опит за кабинет с третия мандат и добави, че най-добре ще е възможни предварителни избори да се проведат дружно с европейските при започване на юни.

Петков сподели още, че " Продължаваме промяната - Демократична България " ще се включи в ръководството на страната единствено при подписването на съглашение, в което да са посочени дати за промени в службите, регулаторите и правосъдната система.

Според него отиването на предварителни избори затваря вратата за влизане в еврозоната и пълноправно участие в Шенген.

В началото на предходната седмица Мария Габриел предложи държавно управление без съглашение за коалиция с " Продължаваме промяната - Демократична България " и без да съгласува с тях имената на министрите. Като 11 от тях оповестиха, че не желаят да заемат постовете, за които са номинирани, измежду които и министър председателят в оставка Николай Денков.

Последваха взаимни обвинявания сред двете обединения, а Денков въпреки всичко прикани ГЕРБ да гласоподават оферти кабинет. Вследствие на провалените договаряния Габриел обаче отдръпна номинацията си за министър председател, като парламентарната група на ГЕРБ внесе проекторешение, с което първият мандат се афишира за несполучлив. За да избегнат избори, от " Продължаваме промяната - Демократична България " предложиха на партията на Бойко Борисов да посочат министър председател за втория мандат и по този начин да опитат да го изпълнят. Борисов обаче отхвърли хипотезата за обновяване на договарянията, с което го обрече на неуспех.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР