Съпредседателят на коалицията Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Кирил Петков отчете

...
Съпредседателят на коалицията Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Кирил Петков отчете
Коментари Харесай

Сега е време за тяхната отговорност. Кирил Петков изброи три варианта пред ГЕРБ

Съпредседателят на обединението " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП-ДБ) Кирил Петков регистрира какво е направила тя в несполучливите опити за сформиране на държавно управление и сподели, че в този момент пред ГЕРБ има три благоприятни условия.

Преговорите сред първите две политически сили преди връчването на първия мандат, откакто от ПП-ДБ изрично отхвърлиха поддръжка за кабинет с мандата или присъединяване на ГЕРБ. Те от своя страна не утвърдиха проектокабинета на ПП-ДБ, в който не бяха включени техни представители. Не харесаха и управническата им стратегия.

Заради това партията на Бойко Борисов стартира диалози с останалите парламентарно показани партии. В четвъртък депутати от ГЕРБ организираха срещи с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН " , а в петък ще се срещне и с " Възраждане ".

Борисов сподели, че партията му, а ще търси поддържа от тях, с цел да сформира " кабинет от персони ".

Междувременно Петков излезе с позиция във Facebook профила си, в която се изброява какво са свършили досега от ПП-ДБ:

- предлагането за ротационен принцип за ръководител на Народно събрание,

- законодателна стратегия, отпред с механизма за надзор над основния прокурор и основаване на антикорупционната комисия, която ГЕРБ одобри

- управническа стратегия за 18 месеца , която може да заведе България до Шенген и Еврозоната, и усвояването на средствата по Плана за възобновяване и резистентност.

- предлагането за кабинет отпред с акад. Денков, " български академик в топ 1% в целия свят, както и специалисти като проф. Тагарев в защитата ".

Според Петков пред ГЕРБ в този момент има няколко благоприятни условия. По думите му Вариант А е ГЕРБ да поддържат това държавно управление и да управляват осъществяването на програмата му през Народното събрание, и по този начин да бъдат част от решението България да бъде една естествена европейска страна.

" Вариант Б : ГЕРБ могат да се върнат обратно в годините на задкулисието, да потърсят поддръжка от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, знаейки доста добре, че би трябвало да се преценяват със студения запас на господин Доган , да работят в тясно съдействие с господин Пеевски, да разискват евроатлантическите си политики с Българска социалистическа партия, а може би и с " Възраждане ", добавя Петков.

По думите му това може да бъде наречено държавно управление на малцинството на ГЕРБ с основната поддръжка на Движение за права и свободи и помощ от другите партии.

Вариант В , съгласно Петков, е ГЕРБ да предпочетат избори - " действително обаче това отново ги води до проект Б с Движение за права и свободи, просто договарянията ще се водят по тениски поради по-горещото време, тъй като разпределеното на силите ще е фундаментално същото ".

Тук просто президентът ще е имал още 3 месеца да ръководи, добавя един от водачите на Политическа партия.

" Сега е време за тяхната отговорност - решение, което или ще придвижи страна напред или ще се върнем в тъмните години на корупцията и евразийско ръководство ", споделя в умозаключение Кирил Петков за опциите пред ГЕРБ.

Президентът Румен Радев към момента не е съобщил по кое време ще връчи първия мандат, само че сподели, че това ще стане скоро. Той би трябвало да бъде получен от кандидат-премиер на първата политическа мощ - ГЕРБ. В период от една седмица партията би трябвало да предложи проектоправителство или да върне мандата несбъднат. Ако се случи вторият вид, президентът ще даде втория мандат на ПП-ДБ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР