Съпредседателят на “Демократична България заяви, че остава в готовност за

...
Съпредседателят на “Демократична България заяви, че остава в готовност за
Коментари Харесай

Христо Иванов: Време е да изберем между представителна демокрация и представление

Съпредседателят на “Демократична България ” съобщи, че остава в подготвеност за диалози с Българска социалистическа партия, когато обаче има смисъл от сходни срещи. Той заяви, че е предизвестил авансово ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че откакто все още няма болшинство за основаване на държавно управление, плануваните по-рано през днешния ден диалози нямат предмет.

“Демократична България ” е сериозна и диалогична мощ и когато има шансове за сформиране на държавно управление, сме подготвени да беседваме. Но дано никой не ни трансформира в миманс на сценки ”, сподели той в предаването “Лице в лице ” по bTV.
 Христо Иванов: Третият мандат стана избирателен театрален атрибут Христо Иванов: Третият мандат стана избирателен театрален атрибут
Трябва да изберем сред представителна народна власт и зрелище, сподели пред БНР съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. В тези два парла...

“Разговаряме и си държим на правилата. А тези правила са да не разрешаваме на някой да концентрира доста власт. Затова на всички им бъркаме в ухото. Защото няма да си склоним главата. Ще приказваме когато има смисъл, а не когато някой е решил, че е пристигнало времето за неговата телевизионна изява ”, сподели той.

Христо Иванов още веднъж напомни, че е било допустимо решение преди връчването на третия мандат, само че тогава Българска социалистическа партия отхвърлиха диалози. “Време е да върнем на масата по какъв начин се прави политика в многопартийна система. Най-често това изисква коалиция - нещо, което по някаква причина е превърната в мръсна дума. Трябва да се върнем към нея. Защото това значи едно нещо - ясни, писмени задължения, с подписи на водачите на партиите ”, съобщи той.

Христо Иванов посочи, че всички дейности са поредни и в обединяването помнят “какво сме говорили преди изборите ”. Също по този начин “Демократична България ” не приема “управление непременно ”, каквато поръчка направи Слави Трифонов в последното си телевизионно изявление.

“Време е да изберем сред представителна народна власт и зрелище. На наша страна е дългата демократична традиция на развитите страни, а на тяхна страна е изобретяването на демокрацията от нула ”, сподели той.
 “Демократична България ” няма да отиде на консултациите с Българска социалистическа партия за третия мандат “Демократична България ” няма да отиде на консултациите с Българска социалистическа партия за третия мандат
“Демократична България ” няма да отиде на консултациите с Българска социалистическа партия за третия мандат. Това оповестиха за БТВ членове на ръководствот...

Христо Иванов счита, че е рационално до края на живота на Народното събрание да се обезпечи време, с цел да се прегледа актуализацията на бюджета и да бъде прегледан Законът за правосъдната власт, който планува закриването на профилираните съд и прокуратура. “Подкрепяме актуализацията по принцип и ще създадем своите оферти. Да свършим някаква работа и по-късно да се разпусне Народното събрание ”, добави той.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР