Съпредседателят на Демократична България“ Атанас Атанасов каза, че в следващото

...
Съпредседателят на Демократична България“ Атанас Атанасов каза, че в следващото
Коментари Харесай

Ще работя за импийчмънт за Радев, каза Атанас Атанасов от Демократична България

Съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов сподели, че в идващото Народно заседание ще работи за импийчмънт на президента Румен Радев . Като причина за желанията си той уточни по време на срещата на водачите на страните в Европейски Съюз в Брюксел през седмицата.

В четвъртък Радев прикани държавното управление да не позволява даване на военна помощ за Украйна в бъдеще. България даде военна помощ на Украйна, откакто болшинството депутати в 48-ото Народно заседание задължи служебното държавно управление на президента да изпрати оръжие и муниции.

В Брюксел президентът сподели още, че е подготвен да наложи несъгласие, в случай че страните от Европейски Съюз решат да наложат наказания против Русия в региона на нуклеарната енергетика, тъй като това по думите му би засегнало българската енергетика.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

„ Има учредения да бъде разисквано дали не се нарушава конституцията с това, че господин президентът и неговото служебно държавно управление се слагат над Народното събрание “, сподели Атанасов в предаването „ Панорама “. Той добави, че към този момент е почнал съвещания с сътрудниците в обединенията, в които неговата партия ДСБ взе участие – „ Демократична България “, както и оповестената в петък коалиция за изборите през април с „ Продължаваме промяната “ .

Позицията на Радев в Брюксел стана мотив за. Протестиращите скандираха: “Радев вън! Предател! ”, “Радев е другар на Дявола ”, както и “Ние сме България, Европейски Съюз и НАТО. Радев – вън! ”.

на изпращането на военна помощ на Украйна през цялото време на войната, която Русия стартира през февруари 2022 година Той стимулира позицията си с изказванието, че в случай че даде оръжие на Киев, България ще бъде “въвлeчена ” във войната. и съответствува с риториката на съветските управляващи. Всички страни в Европейски Съюз без Унгария са дали оръжия и муниции на Украйна, само че не са воюващи страни.

От шест месеца в България ръководи служебно държавно управление, назначено от Румен Радев. То ще остане на власт до сформиране на постоянно държавно управление, а това няма по какъв начин да стане преди изборите през април.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР