Съоснователят на Tornado Cash Роман Сторм е освободен под гаранция,

...
Съоснователят на Tornado Cash Роман Сторм е освободен под гаранция,
Коментари Харесай

Освободиха съоснователят на Tornado Cash под гаранция

Съоснователят на Tornado Cash Роман Сторм е освободен под гаранция, както удостовери юристът му Брайън Клайн. Последното развиване на събитията беше споделено от Клайн посредством актуализация в X (Twitter).

Двамата съоснователи, а точно Роман Сторм и Роман Семенокс, бяха арестувани по обвинявания, свързани с пране на средства в размер на над $1 милиард, както и с нарушавания, свързани със наказания. Въпреки че Сторм е освободен под гаранция, не се появи съответна информация по отношение на настоящото положение на Семенокс.

Клайн изрази недоволството си от решението на прокуратурата да повдигне обвиняване на Сторм за ролята му в създаването на софтуера Tornado Cash. Адвокатът акцентира, че тази новаторска правна позиция може да има евентуално далечни последствия за всички разработчици на програмен продукт.

В допълнение към обвиняванията в пране на пари и на двете лица са повдигнати обвинявания, свързани със скрит план за ръководство на нелицензиран бизнес за превеждане на пари.

Крипто миксерът работи посредством сливане на крипто токени, като по този метод замазва проследимостта на транзакциите. Първоначално основани, с цел да запазят анонимността на покупко-продажбите на вложителите, миксерите прикриват произхода на средствата.

Въпреки че миксерите играят роля в запазването на неприкосновеността на персоналния живот на потребителите, за жалост те са употребявани и за задачите на прането на пари. Вследствие на това държавните органи са все по-загрижени за последствията от тях.

Предвид обстоятелството, че милиарди откраднати долари под формата на криптовалута са били изпирани през сходни миксери, не е изненадващо, че управляващите ускоряват напъните си.  

Създателите на Tornado Cash са упрекнати, че са изпирали стотици милиони долари за Lazarus Group – организация, забъркана в киберпрестъпления и подлежаща на наказания заради принадлежността си към Северна Корея.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР