Съоръжението ще подпомогне дигиталната трансформация на бизнесаКомпаниите у нас постоянно

...
Съоръжението ще подпомогне дигиталната трансформация на бизнесаКомпаниите у нас постоянно
Коментари Харесай

Глобален лидер отваря дейта център в София за $19 млн.

Съоръжението ще подкрепи цифровата промяна на бизнеса

Компаниите у нас непрекъснато усилват потреблението на ИТ и търсенето на услугите на Equinix нараства, уточни Здравко Николов, изпълнителен шеф на Equinix в България

Глобална компания за взаимосвързаност и центрове за данни, основана в Калифорния, разгласи през днешния ден, че ще открие втори дейта център у нас при започване на идната година.

Струващият 19 млн. щатски $ International Business Exchange (IBX) център се построява в София от Equinix и е наименуван SO2. Той ще подкрепи българските компании в процеса на цифрова промяна на бизнеса, като им обезпечи взаимосвързаност с сътрудниците, елементарно прекосяване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят, оповестиха от компанията.

България е със стратегическо местонахождение на Балканите и свързва Европейския съюз, Турция и Кавказкия район, което обосновава новата инвестиция на Equinix. Дейта центърът SO2 в първата фаза от построяването си ще предложи на клиентите към 350 шкафа за съоръжение с опция да се прибавят 1100 в идващите етапи.

Equinix към този момент обслужва над 100 компании в България и това ще е вторият център за данни на компанията в София. Сред клиентите са снабдители на облачни услуги, снабдители на мрежови услуги, огромни корпорации и медийни компании – всички те употребяват световната платформа на Equinix за взаимосвързаност с 200 центъра за данни по целия свят.
още по тематиката
IBX центърът за данни SO2 ще предложи сигурна среда за български и интернационалните компании, които желаят да разширят бизнеса си към Източна Европа и Средния Изток. В допълнение, SO2 ще има и директна връзка с BIX (Bulgarian Internet Exchange).

Според световния показател за взаимосвързаност – пазарно изследване, оповестено от Equinix, взаимосвързаността сред корпорациите и доставчиците на облачни и ИТ услуги се чака да пораства с 98% на годишна база до 2021 година Това се дължи на компаниите, които развиват нови цифрови услуги и мигрират съществуващи процеси и системи към външни облачни платформи.

SO2 ще употребява 100% зелена сила – процедура, наложена от първия център на Equinix в София, SO1, от 2016 година насам. Equinix разгласи през 2015 година, че се ангажира в световен мащаб да употребява 100% чиста и възобновима сила във всичките си подразделения.

„ Наблюдаваме мощно търсене на услугите на Equinix в България, защото фирмите непрекъснато усилват потреблението на осведомителни технологии в бизнеса си, с цел да вървят в крайник с бързо разрастващата се цифрова стопанска система “, съобщи Здравко Николов, изпълнителен шеф на Equinix в България.

По думите на Ерик Швартц, президент на Equinix в Европа, Близкия Изток и Африка, колокацията в центрове за данни обезпечава доста високо равнище на директна взаимосвързаност. Това дава опция на корпорациите да реагират в действително време и да се приспособяват бързо към измененията.

„ Вторият център за данни в София – SO2, ще даде на българските и интернационалните компании най-съвременни благоприятни условия за взаимосвързаност, с които те да усилят бизнес продуктивността си и да подсигурят самодейностите си за ИТ промяна “, акцентира Швартц.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР