Съоръжението е на стойност близо 21 милиона лева и ще

...
Съоръжението е на стойност близо 21 милиона лева и ще
Коментари Харесай

Изграждането на Пречиствателната станция за питейни води върви по график

Съоръжението е на стойност близо 21 милиона лв. и ще бъде приключено до края на м. април 2022 г

„ По график се извършват всички действия по построяването на пречиствателната станция за питейни води на гр. Шумен ", сподели Жанета Панайотова, шеф на ВиК - Шумен. „ Проектът, който е на стойност съвсем 21 милиона лв., се финансира от Оперативна стратегия „ Околн среда " 2014 - 2020, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България. Трябва да търсим финансиране по планове постоянно, когато има такава опция, тъй като това е единственият метод, по който такива скъпоструващи уреди могат да бъдат финансирани ", добави госпожа Панайотова.

За обезпечаване на равномерен и синхронизиран прогрес на целия план, беше общопризнат метод на редом създаване на обособените уреди в границите на станцията.

В постройка „ Решетки и сита и Филтърен корпус " се работи по грубия градеж като се извършват водоплътните уреди и се построяват дъна и стени на макро и микро сита, както дъна и стени на филтърните кафези.

В постройка „ Обезводняване и реагентно на софтуерни отпадъчни води /ТОВ/ " завърши монтажа на покривните панели; вътрешната мазилка е приключена 80%; следва осъществяването на топлоизолация по фасади.

В „ Администартивната постройка " се извършват довършителни работи; инсталациите са положени; мазилките са подготвени 90%. В постройка „ Хлораторно " са приключени зидариите, инсталирани са стоманените греди на телфера, следва монтаж на дограма и довършителни работи. Конструкциите на „ Контактния контейнер " и „ Изравнителя за ТОВ " са съвсем приключени, предстоят водните им проби.

Стартира и построяването на последната постройка, „ Комбинирано оборудване за ТОВ " ; изпълнени са изкопите, поставят се подложните бетони. Успоредно с създаване на постройките и оборудванията се работи по площадковата и дъждовна канализация. Проектът за Пречиствателната станция за питейни води започва с откриването на строителната площадка на 7.11.2020 година и неговото осъществяване ще усъвършенства качеството на водоснабдяването на града.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР