Съобщиха важна новина за храните в България.Продажбите на храни намаляват

...
Съобщиха важна новина за храните в България.Продажбите на храни намаляват
Коментари Харесай

Продажбите на храни у нас намаляват за шести пореден месец

Съобщиха значима вест за храните в България.

Продажбите на храни понижават за шести следващ месец, демонстрират данни на Националния статистически институт. През ноември оборотът в търговията на дребно с храни, питиета и цигари понижава с 6,4% по отношение на същия месец на 2021 година През предхододните пет месеца също имаше спад в продажбите на храни. Това се дължи на повишаването им. Хората отхвърлят да купуват някои храни на високите цени.

Любопитно е, че понижават оборотите в неспециализираните магазини за храни, каквито са магазините на огромните търговски вериги. Но има растеж на оборота в дребните профилирани магазини за храни, написа econ.bg.

През ноември в съпоставяне със същия месец на 2021 година има растеж на продажбите на дребно на автомобилни горива и смазочни материали (с 14,9%) и на нехранителни артикули (с 8,8%). Явно с понижаването на цените на горивата хората зареждат по-често резервоарите на колите си. Много хора купуват коледни дарове още от ноември и това е довело до растеж на оборота при нехранителните артикули. Продажбите на облекла и обувки са нарастнали с над 55%.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР