Сънят и грижата за себе си удължават младостта, казва семейната

...
Сънят и грижата за себе си удължават младостта, казва семейната
Коментари Харесай

Ценни съвети как да изглеждаме по-млади

Сънят и грижата за себе си удължават младостта, споделя фамилната лекарка Томи Мичъл. Тя изброи елементарни способи да изглеждате по-млади в изявление за Eat This, Not That!
Мичъл поучава постоянно да овлажнявате кожата и да се отървете от мъртвите кожни кафези на епидермиса.
„ Ексфолирането оказва помощ за премахването на мъртвите кафези и предизвиква обновяването на клетките, оставяйки кожата да наподобява по-свежа и по-млада “, изяснява тя.
Лекарката отбелязва, че под въздействието на ултравиолетовото излъчване кожата старее по-бързо.
„ Продължителното излагане на ултравиолетова светлина може да докара до рак на кожата, прибързано стареене и други съществени здравословни проблеми. Ето за какво е толкоз значимо да употребявате слънцезащитни артикули всеки ден, даже в облачни дни “, споделя тя.
Мичъл напомня, че една от главните функции за поддържане на здравето и младостта играят пълноценният сън и уравновесената диета. Получаването на задоволително отмора е от значително значение за производството на колаген, който поддържа кожата да наподобява плътна и млада, до момента в който богатите на антиоксиданти плодове и зеленчуци защищават кожата от уврежданията на свободните радикали, споделя тя.
„ Ако желаете кожата ви да наподобява по най-хубавия метод, включете повече здравословни храни като сьомга, авокадо, боровинки, куркума и спанак в диетата си “, предлага тя.
Специалистката е уверена, че тютюнопушенето е главният зложелател на младостта и здравето. Според нея този нездравословен табиет понижава притока на кръв към кожата и форсира появяването на бръчки.
Преди това Томи Мичъл сподели по какъв начин да избави мозъка от дисторция заради стрес. За да извършите това, тя предлага да спортувате умерено, да прекарвате повече време със фамилията и приятелите си, както и да медитирате и да вършиме дихателни практики.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР