Санитарно-ветеринарните власти в окръг Бузъу (Югоизточна Румъния) съобщиха, че през

...
Санитарно-ветеринарните власти в окръг Бузъу (Югоизточна Румъния) съобщиха, че през
Коментари Харесай

Над 20 огнища на африканска чума по свинете в Румъния

Санитарно-ветеринарните управляващи в окръг Бузъу (Югоизточна Румъния) оповестиха, че през последния месец са записали 24 дейни огнища на африканска чума по свинете. От тях шест са открити при домашни свине, а 18 - при диви, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Населените места в Бузъу, които са най-силно наранени от вируса на африканската чума по свинете, са Калвини, Глодяну Сърат и Зърнещ. Що се отнася до дивите свине - в Граждана единствено през последния месец са регистрирани 13 случая на инфектирани глигани, предава Българска телеграфна агенция.

Санитарно-ветеринарната дирекция в окръг Бузъу посочи, че пет от огнищата при домашни свине са регистрирани в стопанства, а едно - във плантация в Зърнещ. С цел прекъсване разпространяването на вируса на африканската чума ветеринарите са решили над 1700-те свине във фермата да бъдат умъртвени.

Шейсет и четири диви свине, инфектирани с вируса на африканската чума, са открити в 18 ловни стопанства в окръг Бузъу, като 28 от тях са били открити мъртви в гората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР