Samsung пострада от слабото търсене на чипове и спада на

...
Samsung пострада от слабото търсене на чипове и спада на
Коментари Харесай

През първата половина на годината производството на чипове е донесло на Samsung загуба от 7 млрд. долара

Samsung пострада от слабото търсене на чипове и спада на пазара на смарт телефони, като регистрира рекорден спад на облагата за второто тримесечие.

Свръхпредлагането докара до понижаване на цените в бранша на DRAM и RAM паметите. Освен това търсенето на смарт телефони също понижа. Samsung Electronics регистрира доходи в размер на 47,21 милиарда $, което е с 22% по-малко спрямо миналата година, а облагата спадна с 95%, съгласно формалния финансов доклад. Това е най-големият спад от 2009 година насам.

Samsung се надява на поврат, заявявайки, че втората половина на 2023 година ще бъде доста по-успешна.

Samsung регистрира най-големия срив в облагите си от 14 години насам, единствено че цената на акциите се увеличи

„ Очаква се през втората половина на годината световното търсене последователно да се възвърне, което би трябвало да докара до увеличение на облагата от производството на съставни елементи “, съобщи Samsung в отчетаи за приходите. – Въпреки това, продължаващите макроикономически опасности могат да се окажат предизвикателство за това възобновяване на търсенето “.

Samsung чака търсенето на DRAM и RAM за актуалните ИИ компютърни модели като ChatGPT да спомогне за увеличение на продажбите. Това търсене не разреши на цената да падне още по-ниско.

Samsung ще се концентрира върху артикули с висока добавена стойност като DDR5, LPDDR5x и HBM. Компанията също по този начин има намерение да усили вложенията в инфраструктура, научноизследователска и развойна активност и технологиите за пакетиране на чиповете.

След публикуването на тази информация акциите на Samsung в четвъртък, 27 юли, нарастнаха с 2,29%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР