Samsung обяви последния си от 9-тата серия процесор Exynos под

...
Samsung обяви последния си от 9-тата серия процесор Exynos под
Коментари Харесай

Samsung анонсира потенциалния чипсет за Galaxy S9 - Exynos 9810

Samsung разгласи последния си от 9-тата серия процесор Exynos под номера 9810. Имаше доста клюки, че новият Exynos 9810 ще бъде включен в Galaxy S9 и S9 +, само че поглеждайки към спецификациите, които бяха изброени от Samsung, не сме уверени в това.

На първо място, 9810 към момента е създаден по 10-нм технология, въпреки и с процеса от второ потомство, който би трябвало да бъде по-съвършен и да обезпечи по-висока продуктивност при по-ниска мощ. В същото време, ранните клюки допускат, че чипсетът в Galaxy S9 ще бъде 7-нм Snapdragon 845 за Съединени американски щати и 8-нм Exynos модел. Както виждаме, чипсетът Exynos 9810 не се вписва на никое място. Въпреки това обаче, той съставлява полезност с други особености.

Например, Samsung показа този чипсет, като собственик на 3-то потомство потребителски процесорни ядра, а също по този начин и усъвършенстван графичен процесор и Gigabit LTE-модем с първата в бранша 6CA-поддръжка. Какво стои зад тази по-мощна графична подсистема, към момента следва да научим, само че модемът 6CA към този момент беше обявен през лятото, и през това време трябваше да се прояви в мобилния чипсет от последващо потомство, на което сме очевидци сега.

Exynos 8895 в Note 8 има 5CA модем и оптималната скорост за евакуиране 1 gbps, а модемът 6CA на 9810 дава обещание 1,2 gbps с по-стабилно зареждане. Всичко това ни приготвя за “бъдещата 5G епоха”.

Samsung загатна, че идващият мобилен процесор, който употребява новата технология в LTE модема и поддържа на Cat.18 6CA, би трябвало да излезе в серийно произвеждане до края на тази година и наподобява, че рекламата на Exynos 9810 ще подхожда на тази краткотрайна рамка. Предстои още да забележим, ще бъде ли този чипсет създаден по 8-нм индустриален развой или по 10-нм. Но, като се има поради слуховете, че всеобщото произвеждане на Galaxy S9 може да стартира през идващия месец, няма да се изненадаме в случай че тук открием и 7-нм Snapdragon 845 за Съединени американски щати и 10-нм от второ потомство Exynos 9810 за интернационалната версия.

В същото време, с неспокойствие чакаме и първите оценки от Exynos 9810, които ще стартират да се появяват в общоприетите бази данни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР