Банката на Англия е изправена пред нарастващ натиск на торите

...
Банката на Англия е изправена пред нарастващ натиск на торите
Коментари Харесай

Разделената централна банка на Англия е изправена пред политическо напрежение заради призивите за намаляване на лихвените проценти

Банката на Англия е изправена пред възходящ напън на торите за понижаване на лихвените проценти преди срещата си за установяване на лихвените проценти през май, което провокира предизвестия от страна на икономисти, че политиците не би трябвало да се намесват в независимостта на централната банка.

Канцлерът Джереми Хънт неведнъж се е позовавал на вероятността за съкращения, защото търси фактор за положително въодушевление в стопанската система преди изборите, които се чакат тази година.

Но анализатори подлагаха на критика откровените му мнения за размиване на границите сред Министерството на финансите и самостоятелната BoE.

„ Това е рискова територия, в която политиците могат да навлязат “, сподели Джаджит Чадха, шеф на Националния институт за стопански и обществени проучвания, по отношение на мненията на Хънт по отношение на намаляването на лихвите.

„ За политиците е неразрешено да приказват какво чакат или плануват за лихвените проценти и да си приписват заслуги за [спадащата] инфлаци...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР