Пред БНР Анна Митова от ведомството обясни, че вероятно активността

...
Пред БНР Анна Митова от ведомството обясни, че вероятно активността
Коментари Харесай

10% ръст на подадените данъчни декларации. На какво се дължи?

Пред БНР Анна Митова от ведомството изясни, че евентуално интензивността се дължи на напомнителните имейли, които от организацията изпратиха на данъкоплатците. В тях се показва, че получателите на известието имат задължението да подадат декларациите си и вероятно да внесат налог за довнасяне.

През последните години от Националната организация за приходите припомнят на хората, които още не са заявили приходите си за миналата година, че наближава крайният период, изясни пред БНР Анна Митова, която дава отговор за връзките в организацията:

 

" Преди да бъдат налагани наказания за недеклариране или неплащане на отговорностите, ние се свързваме със са съответните лица, с цел да ги осведомяваме с електронни писма или пък по телефона и да им кажем по какъв начин биха могли да изпълнят отговорностите си и какви периоди ".

 

В края на всяка данъчна акция се ускорява интензивността за подаване на заявления, само че с всяка година от ден на ден хора избират да подадат формулярите по-рано през годината с помощта на авансово попълнените данни. Ако въпреки всичко се пропусне крайния период за подаване – 30 април, всеки още веднъж би трябвало да подаде декларация, изясни Митова.

 

" За дължимия налог за довнасяне, който не е импортиран в период 30 април, без значение дали има подадена в период декларация, се дължи рента за просрочие ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР