Няма да се върне старата организация на движение в центъра

...
Няма да се върне старата организация на движение в центъра
Коментари Харесай

Зам.-кметът на София Илиян Павлов: Няма да се върне старата организация на движение в центъра

" Няма да се върне остарялата организация на придвижване в центъра на София ", съобщи пред публицисти столичният зам.-кмет по превоза Илиян Павлов, представен от " Дневник ". По думите му реорганизацията коства към 480 хиляди лева От тях 200 хиляди лева са за пътна сигурност.

Коментарът на Павлов пристигна, откакто комисията по превоз на Столичния общински съвет заседава изключително 4 часа по новата организация на придвижването по софийския бул. " Патриарх Евтимий ", без да стигне до единно решение. Промяната, включваща нова бус лента и велоалея на бул. " Патриарх Евтимий " и напряко паркиране по бул. " Витоша ", провокира митинги от страна на живеещите в региона.

Новата организация е подкрепява само от групата на Политическа партия - Демократична България - Спаси София, които я предложиха. Останалите групи в СОС - на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Синя София ", " ИТН " и Вътрешна македонска революционна организация са срещу. И акцентират, че при новата организация няма буфер за прекосяване на коли за спешна помощ.


" Работим с договорите, подписани преди 4 години, със същите условия и наказания. Ако има некачествена работа, ще използваме същите тези контракти, с цел да глобяваме вероятно изпълнителя ", сподели още Илиян Павлов и добави, че след реорганизацията паркоместата в центъра ще са с 50 по-малко.

Павлов заяви, че в зоните 2 и 3 е имало към 3000 места за паркиране преди реорганизацията. Стикерите за паркиране, издадени на живеещи там са повече от 3000. " Това демонстрира, че казусът не е от през вчерашния ден ", разяснява той.

 

Комисията по превоз заседава изключително по казуса, само че не съумя да вземе каквото и да било решение. Председателят й Иван Таков от Българска социалистическа партия прикани кмета Васил Терзиев да бъде върната остарялата организация на придвижването. И навръх тези негови думи отговори зам.-кметът Павлов.

 

По време на острите диспути в комисията общинският консултант от ГЕРБ Антон Хекимян нападна " Спаси София " и нейния водач Борис Бонев, като попита за какво той " се крие " и не взе участие в дебата. Хекимян се обърна към присъстващите на съвещанието жители, настоявайки, че " всички ние, уважаеми жители, сме жертва особено на " Спаси София " и на метода, по който те ни разделиха и не престават да ни разделят, тъй като на никое място не съм чул мои сътрудници да са срещу бус ленти и велоалеи ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР