Samsung набляга на предимството в енергийната ефективностКлъстерът от смартфони може

...
Samsung набляга на предимството в енергийната ефективностКлъстерът от смартфони може
Коментари Харесай

Ферма от смартфони Galaxy S5 добива биткойн

Samsung натъртва на преимуществото в енергийната успеваемост

Клъстерът от смарт телефони може да добива криптовалута по-ефективно от енергийна позиция, спрямо РС-тата

Огромният брой работещи, само че морално остарели смарт телефони могат да намерят свястно приложение в добива на криптовалута. Именно това показва Samsung, създавайки плантация за биткойн от 40 устройства Galaxy S5.

Специалистите от Samsung C-Lab настояват, че е по-изгодно да се употребяват смарт телефони вместо РС-та за рандеман на биткойн. Според компанията, осем смарт телефона Galaxy S5 имат продуктивността на процесор Intel Core i7-2600 – към 20 000 khash/sec. При това, един смарфон използва 24 пъти по-малко сила от CPU-то.

На базата на това съпоставяне, Samsung стига до извода, че енергийната успеваемост при рандеман на биткойн със смарт телефони е три пъти по-добра, в сравнение с с Intel Core процесори. В основаната от компанията плантация са „ впрегнати ” устройства Galaxy S5 със специфична операционна система – вид на Linux, създадена от Samsung за рандеман на биткойн.
още по тематиката
Samsung има и други хрумвания за потребление на остарелите смарт телефони. Galaxy S3, да вземем за пример, се трансформира в камера за видеонаблюдение с функционалност за различаване на лица. Същият смарт телефони може да послужи за осведомително табло, което демонстрира данни за положението на водата в аквариум.

Всички тези приложения са разработки на лабораторията Samsung C-Lab, по-конкретно в границите на самодейността Upcycling, която се свежда до търсене на разновидности за потребление на излезлите от приложимост, само че годни за работа смарт телефони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР