Samsung Galaxy Note 7 страда от съдбата на безброй ховърборди

...
Samsung Galaxy Note 7 страда от съдбата на безброй ховърборди
Коментари Харесай

Науката зад подпалените смартфони Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 страда от ориста на безчет ховърборди – появиха се известия, че някои устройства избухват в пламъци. Това принуди Samsung да организира акция по събиране назад на продадените устройства, а Американската федерална авиационна администрация изрично да забрани качването на устройството на борда на самолетите.

Защо това устройство съставлява такава опасност? Отговорът се крие в литиево-йонната батерия – източник на зареждане на клетъчни телефони, само че също и на компютри, играчки и голям брой други устройства и принадлежности.

Литият, третият детайл в таблицата, е сребристо-бял метал, който може да се възпламени при контакт с О2 или вода.

През 1991 година Sony Corp. изобрети и патентова метод за безвредно потребление на йоните. Литиевите йони биват арестувани в суспензия или химикал, тъй че не става дума единствено за литий.

Добре конструираните електронни устройства съдържат ограничения за сигурност, интегрирани към литиево-йонните акумулатори, само че тези, които не са направени добре от време на време се възпламеняват.

Например дефектните акумулатори могат да се презаредят. Добре направените акумулатори стопират да се зареждат автоматизирано, когато са цялостни. Ако батериите бъдат оставени включени прекомерно дълго, литиевите йони може да се съберат в една избрана точка и да бъдат подадени като железен литий вътре в батерията. Горещината от прекомерно дългото зареждане може да докара до кислородни мехури в гела, които са високореактивни по отношение на металния литий.

От друга страна дефектните литиево-йонни акумулатори могат да бъдат и прекомерно разредени, т.е. да не се изключват даже когато мощността е прекомерно ниска, което също може да докара до пожар.

Не е ясно към този момент какво тъкмо провокира проблемите на устройствата Galaxy Note 7. Но консуматор качи в YouTube резултата след зареждане с истинското зарядно на Samsung.

Към 1 септември 2016 са известни 35 случая на дефектирали литиево-йонни акумулатори на Samsung Galaxy Note 7 ”, разгласи компанията в изказване за медиите.

В отговор на известията за избрани случаи ние организирахме следствие и установихме проблем в батерията “. Samsung разгласи, че краткотрайно стопира продажбите на устройството и че ще размени актуалните Galaxy Note7 с нови, безвредни модели в идните седмици.

Междувременно Американската федерална авиационна администрация предприе ограничения и забрани пасажерите да включват или да зареждат тези устройства на борда на самолетите, нито да ги държат в чекирания багаж.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР