Самоуправляемите коли от платформата Argo AI могат да виждат и

...
Коментари Харесай

Автономните коли на Argo AI тръгват и в САЩ


Самоуправляемите коли от платформата Argo AI могат да виждат и разпознават обекти на 130 метра разстояние (снимка: Argo AI)

Argo AI, младата софтуерна компания за самоуправляеми коли, подкрепена от Ford и Volkswagen Group, получи позволение нейните прототипи да се движат без шофьори-надзиратели в два града в Съединени американски щати: Остин и Маями. Там те ще би трябвало да се оправят освен с тежък авто трафик, само че и с огромен брой пешеходци и велосипедисти.

В Маями Argo AI към този момент има прототипи, работещи в автопарка на Lyft, по-специално в региона на Маями Бийч, където прототипите би трябвало да се оправят и с друга компликация – голям брой строителни зони, които са предизвикателство при към две трети от всички пътувания.

Други американски градовете, в които Argo AI тества своите прототипи, включват Вашингтон, Питсбърг, Пало Алто и Детройт. Компанията също по този начин тества прототипи в немските градове Мюнхен и Хамбург.

Този световен план би трябвало да помогне на системата за самоуправление на компанията да се учи от разнообразната пътна инфраструктура и държание при шофиране, което ще помогне за разширението на системата допълнително райони, споделиха от компанията.
още по темата
„ От първия ден се заехме да се оправим с най-трудните за шофиране региони в голям брой градове, тъй като тъкмо там е най-гъсто и интензивно потребителско търсене и тъкмо там нашата платформа за самостоятелност развива интелигентността, която й е нужна за мащабирането на системата като резистентен бизнес, “ съобщи Брайън Салески, основен изпълнителен шеф и създател на Argo AI.

Argo AI създава изцяло самоуправляема система, включваща както програмен продукт, по този начин и хардуер. Основна отличителна линия в нея е лидарната ѝ система, която може с акуратност да забележи и разпознава обекти на повече от 130 метра, което е много повече от всеобщо употребяваните лидарни датчици – нещо, което е жизненоважно за шофиране по автомагистралите.

Системата се класира на Ниво 4 по скалата за дарба за независимо ръководство. Автомобилите от този клас могат да работят изцяло независимо, само че единствено при избрани условия. Най-високият клас е петият, при който автомобилът може да действа изцяло независимо и да се оправя с всичко при същите условия, при които може да кара и човек.

Очаква се Ford да предложи първата си комерсиална услуга, употребяваща системата за независимо ръководство на Argo AI, още през 2022 година Все отново автомобилният производител не сподели къде ще стане това.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР