Самото писмо стъпва на позиция, която разпространиха от организацията вчера.

...
Самото писмо стъпва на позиция, която разпространиха от организацията вчера.
Коментари Харесай

Атлантическият съвет до министър Запрянов: Подготвя се руска хибр...

Самото писмо стъпва на позиция, която разпространиха от организацията през вчерашния ден. Касае се до представянето на книгата „ Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът “ на ген.-майор о.з. Стоимен Стоименов в Централния боен клуб.

" Тази книга съдържа в себе си тезите и опорните точки на съветската хибридна агитация ", показват от Атлантическия съвет на България и приканват Запрянов " да не позволява провеждането на формалното показване на въпросната книга в Централния боен клуб ".

 

В противоположен случай от организацията предизвестяват: Допускането на представянето на такава книга вреди на имиджа на България като взаимен и благонадежден съдружник в НАТО и сътрудник на Украйна ".

 

Ето и цялата позиция на Атлантическия съвет на България:

" С неразбиране одобряваме новината, че на 08.05.2024 година от 18,30 ч. в Зала 1 на Централния боен клуб ще бъде показана публично книгата „ Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът “ на ген.-майор о.з. Стоимен Стоименов.

Тази книга съдържа в себе си тезите и опорните точки на съветската хибридна агитация.

Това деяние от страна на Министерството на защитата, на чието послушание е Централният боен клуб, опонира на декларираните от България и в частност от самото министерство позиции в поддръжка на Украйна. Нещо повече - допускането на представянето на такава книга вреди на имиджа на България като взаимен и благонадежден съдружник в НАТО и сътрудник на Украйна.

Евентуалното наличие на представители на съветското посолство или прочитане на съветски приветствени адреси би било извънредно скандално, поради продължаващата към този момент трета година съветска експанзия и военните закононарушения на съветската войска против народа на Украйна.

Допускането на представянето на сходна книга с проруски тези в Централния боен клуб влиза в непосредствено несъгласие с провежданата от страната ни отбранителна политика.

Това събитие е извънредно нездравословно и контрапродуктивно и за напъните на Министерството на защитата да организира ефикасни стратегически връзки с обществото в поддръжка на нашия цивилизационен евроатлантически избор.

Призоваваме Министерство на защитата на евроатлантическа България и в частност министър Атанас Запрянов да не позволява провеждането на формалното показване на въпросната книга в Централния боен клуб ".

 

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР