Самосаботажът се случва, когато вашите действия или мисли ви възпират

...
Самосаботажът се случва, когато вашите действия или мисли ви възпират
Коментари Харесай

Саботираме ли сами себе си? 6 начина да спрем да го правим

Самосаботажът се случва, когато вашите дейности или мисли ви възпират да постигнете това, което желаете. Понякога вършиме това, без даже да го осъзнавате. Но когато саботирате себе си, държанието и мисловните модели, в които участвате, основават спънки за реализиране на задачите ви.

Понякога може да сте наясно със своето самосаботиращо държание – да вземем за пример, когато отлагате значима задача или не се придържате към проект, откакто сте поели задължения. Друг път самосаботажът може да наподобява по-малко явен.

Например, може да създадете отдалеченост сред себе си и колегата си след съкровен миг, може би откакто са споделили „ Обичам те “. В този образец може неумишлено да се подготвяте при положение, че връзката не работи, само че може също по този начин да се самосаботирате в  евентуално сполучлива връзка.

Въпреки че самосаботажът може да докара до отрицателни резултати, той в действителност стартира като предпазен механизъм, с цел да ни защищити от всяка евентуална заплаха или щета. За мозъците ни това, което е познато, се смята за безвредно, тъй че всеки опит да се освободим от познатото и да прегърнем непознатото може да задейства механизми за самосаботиране.

Как да спрем самосаботажа

Самосаботажът е методът на мозъка да ви каже, че сте на път да напуснете това, което е познато, и да отидете към това, което е непознато. И това е обикновено: мозъкът ви просто се пробва да ви защищити.

Това обаче може да попречи на постигането на задачите ви. Така че, с цел да спрете да се самосаботирате, може да бъде потребно да осъзнаете по-добре вашите тригери и да практикувате да се чувствате по-комфортно с непознатите.

Ето няколко съвета, които да проучите:
Познай себе си. За да се преборите с цикъла на самосаботаж, е значимо да научите вашите тригери и да идентифицирате своето държание на себесаботиране. Може да желаете да отделите време за размисъл или за намиране на модели в държанието си. Така че потърсете области в живота си, където нещата наподобява се объркват постоянно или където бихте желали да постигнете повече триумф. Например, може неумишлено да саботирате връзката си, като се отделите прочувствено, когато осъзнаете, че връзката става по-сериозна. Практикувайте внимателност. Когато фокусирате съзнанието си по неосъждащ метод върху някои от тригерите или държанията, които водят до самосаботаж, можете освен да научите повече за себе си, само че и да генерирате повече себеразбиране. Практикувайте съчувствие към себе си. Проучванията демонстрират, че състраданието към себе си е обвързвано с щастието, мъдростта и прочувствената резистентност. Когато практикувате съчувствие към себе си, можете по-лесно да отидете от мястото, където сте в този момент, до мястото, където желаете да бъдете. Практикувайте приемане. Можете да опитате да практикувате приемане, като казвате неща като „ Това, което се е случило в предишното, не може да бъде променено. Вече мога да отвръщам по друг метод. ” Прерамкирайте. Една от аргументите самосаботажът да е толкоз постоянно срещан е, че някои елементи от мозъка ни се пробват да ни предпазят от заплаха. Опитайте се да измененията описа от „ Това ме плаши “ към състрадателно любознание. Ето по какъв начин преквалифицирате мозъка да стане „ съдружник “ вместо „ зложелател “ и спирате цикъла на самосаботиране. Чувствайте се по-комфортно с неуспеха. Самосаботажът може да пристигна от боязън от неуспех или отменяне, което може да ви накара да избягвате да пробвате сложни неща. Ако не опитате, тогава не можете да се неуспехите. В този случай вие неумишлено саботирате себе си. Например, в нова и щастлива връзка може да сте склонни да вярвате, че е единствено въпрос на време нещата да стартират да се утежняват, тъй че стартирате да вършиме неща, които основават напрежение (като да се карате или да се ядосвате).
Ако самосаботажът пречи на постигането на задачите ви, тогава се надяваме, че тези тактики могат да ви оказват помощ да получите живота, който желаете.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР