Самопровъзгласилият се за временен президент на Венецуела Хуан Гуаидо каза

...
Самопровъзгласилият се за временен президент на Венецуела Хуан Гуаидо каза
Коментари Харесай

Гуаидо обяви план в три точки за сваляне на узурпатора Мадуро

Самопровъзгласилият се за краткотраен президент на Венецуела Хуан Гуаидо сподели за италиански вестник, че има проект в три точки за реализиране на преход във властта и слагане завършек на режима на президента Николас Мадуро (на снимката), съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

"Край на узурпаторското ръководство, основаване на краткотрайно държавно управление и привикване на нови избори ", сподели 35-годишният опозиционен лидер в оповестено през днешния ден изявление за в. "Стампа ".

Гуаидо прикани армията да изостави Мадуро и да мине на негова страна и акцентира, че даже военни офицери, взели участие в репресивни дейности, ще получат прошка.

"Амнистията постоянно е била на масата в тези обстановки. Целта ни е спокойно възобновяване на демокрацията и свободата, а не вендета ",отбеляза той.

Днес опозицията ще свика срещи с локалните управляващи из цялата страна, с цел да обясни стъпките си, а на следващия ден дребни групи нейни представители ще посетят военни казарми за разискване на опциите за прошка, сподели Гуаидо.

Той заяви, че неговият лагер ще провежда идната седмица огромна проява, която "ще призове узурпатора (Мадуро) да напусне сцената ". Времето и мястото й обаче още не са избрани.

В телевизионно послание през вчерашния ден Мадуро изключи опцията да се отдръпна, само че предложи да се срещне с съперника си даже "в три часа сутринта ". Гуаидо отхвърли предлагането за "фалшив разговор ". "Режимът би трябвало да знае, че не имам намерение да вземам участие в тази игра ", сподели той и съобщи, че народът е с него.

Очаква се през днешния ден Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да разиска рецесията във Венецуела на фона на разделяне по въпроса измежду интернационалната общественост.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР