Самолетът, с който руският президент Владимир Путин е пътувал за

...
Самолетът, с който руският президент Владимир Путин е пътувал за
Коментари Харесай

Самолетът на Путин е заобиколил Полша на път за Г-20

Самолетът, с който съветският президент Владимир Путин е пътувал за срещата на Г-20 в Хамбург, е заобиколил с към 500 км, с цел да избегне прелитането над Полша и трите някогашни руски републики на Балтийско море Естония, Латвия и Литва.

Това сочат данни от системите за следене на гражданските полети, съобщи организация " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Според уеб страницата " FlightRadar24 " съветският държавен аероплан не е следвал директен курс от Москва до Хамбург през въздушното пространство на Беларус и Полша. Вместо това машината " Ил " – с регистрационен номер RA-96022, е летяла над Балтийско море, преминавайки по пътя си над Финландия и Швеция, преди да навлезе във въздушното пространство на Дания и Германия.

Руски малките екрани демонстрираха по какъв начин Путин излиза от аероплан със същия регистрационен номер на летището в Хамбург.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява случая, като се ограничи да каже, че сигурността на президента е от първостепенно значение. " Предприетите ограничения за сигурност са целесъобразни ограничения ", съобщи той на конференция в отговор на журналистически въпрос.


© Max Rossi, Reuters

Настоящият съветски президент неведнъж е летял над страни от източния байрак на НАТО. Не е ясно за какво в този момент е бил определен толкоз обиколен път до Германия, отбелязва " Ройтерс ".

Агенцията напомня, че на 21 юни натовски изтребител " Еф-16 " се приближи до самолета на съветския министър на защитата Сергей Шойгу над Балтийско море, само че бе пресрещнат от съветски " Су-27 ".

През последните 12 месеца самолети с Путин на борда постоянно са летели по директни коридори над страни от Европейски Съюз, сочат данни от " FlightRadar24 ". През този интервал той на няколко пъти прелитал над Полша, последно през май т. година, а над литовската столица Вилнюс - през октомври м. година Путин не е минавал над Украйна, чието въздушно пространство е затворено за съветските авиолинии, напомня Ройтерс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР