Самолетът, който се разби снощи край Кавала, е превозвал 11,5

...
Самолетът, който се разби снощи край Кавала, е превозвал 11,5
Коментари Харесай

Украинският самолет, който се разби край Кавала, превозвал сръбски мини за минохвъргачки

Самолетът, който се разруши нощес край Кавала, е превозвал 11,5 тона муниции: мини за минохвъргачки и образователни мини, артикул на сръбската отбранителна промишленост. Боеприпасите е трябвало да бъдат доставени на крайния им покупател Бангладеш. Това съобщи в Белград министърът на защитата на Сърбия Небойша Стефанович, представен от Българска национална телевизия.

Самолетът, който се разруши нощес край Кавала, е благосъстоятелност на компанията " Меридиан Лтд. ", стана ясно на конференцията.

Товарен аероплан Ан-12, благосъстоятелност на украинска компания, правил полет от Сърбия за Йордания. Пилотът предизвестил за проблем в единия мотор и изискал спешно кацане на летището в Кавала. Малко по-късно обаче връзката прекъснала. Според очевидци, самолетът се разрушил на 40 километра от летището, избухвайки в пламъци.

Μετά το αεροπορικό δυστύχημα ακολούθησε μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή.
— Panagiotis Dionisopoulos (@PaDionisopoulos)

На мястото на злополуката незабавно са изпратени избавителни екипи, 15 огнеборци и 7 цистерни, само че те не са съумели да се приближат поради последвалите детонации.

Като защитна мярка локалните поданици са предизвестени да държат прозорците си затворени, да не излизат и да носят маски. Експерти по взривните субстанции проверяват случая.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР