Самолет Л-410 се разби в руската република Татарстан по-рано днес.

...
Самолет Л-410 се разби в руската република Татарстан по-рано днес.
Коментари Харесай

Съпругата на загиналия пилот в Русия каза каква е причината за трагедията

Самолет Л-410 се разруши в съветската република Татарстан по-рано през днешния ден. Съпругата на единия от починалите водачи съобщи, че най-вероятната причина за трагичния случай е техническа нередовност на моторите, съобщи РЕН ТВ.

Самолетните произшествия в Русия не са необичайност. При днешния драматичен случай жертвите са 16, съобщи ТАСС. На борда на самолета е имало двама водачи и 20 пасажери-парашутисти. 11 октомври беше разгласен за ден на печал в Татарстан. Самолетът се е разрушил малко след политане.

„ Мъжът ми беше доста умел водач. Само щета на мотора може да е причина (за инцидента). Реакцията му беше доста бърза, и физически беше силен”, съобщи брачната половинка на единия от починалите водачи. Тя изключва версията пилотска бъркам да е свалила самолета. Руските управляващи водят следствие по случая.

Според министерството на изключителните обстановки, представено от ТАСС, самолетът е превозвал група парашутисти. Самолетът е двумоторен турбовитлов товарен модел, предопределен за полети на къси дистанции. Според източници от незабавните служби екипажът не е съобщил за механически проблеми на борда. Все още не са публично оповестени аргументи за злополуката, само че съгласно авиационните служби е допустимо тя да се дължи на претоварване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР