Самодостатъчността е илюзия, която ще доведе до поскъпване на чиповете,

...
Самодостатъчността е илюзия, която ще доведе до поскъпване на чиповете,
Коментари Харесай

На ЕС ще трябват 330 млрд. евро за независимост при чиповете


Самодостатъчността е заблуда, която ще докара до повишаване на чиповете, съгласно Маргрете Вестагер
(снимка: Европейски парламент)

И Intel, и TSMC изрично дадоха да се разбере, че ще разчитат на дотации от бюджета на Европейски Съюз за създаване на нови индустриални мощности за чипове в района. Същевременно европейският к омисар по конкуренцията Маргрете Вестагер предизвести сътрудниците си да не вземат прибързани решения в тази област.

Под предлог за битка с дефицита на съставни елементи производителите на чипове могат да притеглят средства на данъкоплатците в остатък, като в същото време не подсигуряват съответна възвръщаемост, съгласно Вестагер, представена от.

Държавна поддръжка би трябвало да се дава единствено за пускане на най-необходимите планове за района, като всички страни от Европейски Съюз би трябвало да получават идентични изгоди от осъществяването им, счита водачът на европейските антимонополни органи.
още по тематиката
За да покрие личните си потребности от полупроводникови съставни елементи за сметка на локалното произвеждане, Европа ще би трябвало да похарчи 330 милиарда евро, съгласно Вестагер. „ Самодостатъчността е заблуда, която ще докара единствено до повишение на цените на чиповете и ще се отрази отрицателно на всички пазарни сегменти ”, счита тя.

По нейните думи, Европейски Съюз би трябвало да се бори с с общи старания, като употребява система за ранно предизвестие за идна рецесия на доставките на чипове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР