Само за три дни гръцката брегова охрана е спасила 395

...
Само за три дни гръцката брегова охрана е спасила 395
Коментари Харесай

Орди мигранти пак лазят към Европа

Само за три дни гръцката бр егова защита е избавила 395 мигранти, оповестява „ Елефтерос типос “, като приказва за „ гърмеж на миграционните потоци “.

Четиринайсет обилни случая са били регистрирани през уикенда в Александруполис, Самотраки, Лесбос, Хиос, Самос, Фармакониси и Кос. На 31 юли мигрантите в Гърция са били към 80 хиляди, а сега наближават 90 хиляди, предава Българска телеграфна агенция.

Според публични данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, от 1 юли до 11 август миграционните потоци са се удвоили, а през последните 10 дни са нарастнали четирикратно в съпоставяне със същия интервал на 2018 година По море са пристигнали 7161 души, до момента в който предходната година са били 3203.

Не е за поверие кой и по какъв начин лови миграните в Словения

През тази седмица на егейските острови са пристигнали 1570 души, което е нарастване спрямо предходния интервал на предходната седмица (29 юли – 4 август – б.ред.), когато са пристигнали 1289 души, и спрямо 479 души през същия интервал на предходната година.

Средно на ден идват 224 души в съпоставяне със 184 през предходната седмица. Около 21 300 бежанци и мигранти обитават на островите на Егейско море.

Мнозинството им на егейските острови произлиза от Афганистан (42 процента), Сирия (11 процента) и Демократична република Конго (10 процента). Около 17 % от децата са непридружавани, изключително от Афганистан “, се споделя в осведомителния бюлетин на Върховния комисариат.

Това, което тормози изключително чиновниците на гръцката брегова защита, е напредването на стотици хиляди мигранти от центровете за настаняване навътре в Турция към крайбрежието. Турските управляващи към този момент задържаха 330 мигранти, които се пробваха да доближат до гръцкия остров Лесбос.

Турската брегова защита в региона на Кючуккую в западния окръг Чанаккале оповестява, че е провела седем интервенции за задържането на мигранти, които са се пробвали да преминат в Гърция вечерта в събота.

Цунами от цигански безчинства в Германия!

Наскоро различният министър на миграционната политика на Гърция Йоргос Кумуцакос заяви, че има нарастване от 44 % спрямо предходната година на миграционните потоци към Лесбос. През последните седем дни на острова са пристигнали 722 мигранти.

Кумуцакос подлага на критика предходното гръцко държавно управление, че е постигнало слаби резултати във връщането на мигранти в Турция, само че и турските управляващи за това, че не реализират „ нужното премахване на мрежите от трафиканти и имат пропуски в строгия надзор на крайбрежията си “.

През юли в Турция са върнати едвам 7 души, а от началото на годината – 86, с наклонност за спад. През 2018 година са върнати 322 души, а през 2017 година – 683.

Повечето от върнатите в Турция са от Пакистан (38 процента), от Сирия (18 процента), от Алжир, Афганистан и Бангладеш, се споделя в отчета на Върховния комисариат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР