Само за пет дни село Райновци се промени. Десет момичета

...
Само за пет дни село Райновци се промени. Десет момичета
Коментари Харесай

Първа успешна седмица на „Приеми ме на село – Възраждане“ в Райновци

Само за пет дни село Райновци се промени.

Десет девойки и момчета – минали лекуване или сега възстановяващи се от взаимозависимост в Терапевтичен център „ Св. Илия “ в село Поповци, бяха първите участници в първата седмица на самодейността „ Приеми ме на село – Възраждане “.

От 18 до 22 юли, те всекидневно обитаваха в Райновци и с поддръжката на локалното читалище, съумяха с труда си да оказват помощ на възрастните поданици на селото. Двете спирки са почистени и боядисани, окосени са тревните площи към читалището и кметството, инсталирана е беседка на поляната – ъгъл за раздумка и почивка на бабите и дядовците. Младежите помогнаха за почистването и освежаването на етнографските експонати в локалното читалище, а може би най-трудната, само че и най-полезната активност на участниците бе почистването на пътя до Балтовския кладец в село Райновци – Кладенецът, построен през 1936 година, повече от четвърт век е бил недосегаем за жителите на селото и не е употребен. Благодарение на младежите, участници в „Приеми ме на село“, мястото до там сега е проходимо и водата към този момент може да се употребява!

През месец август „ Приеми ме на село – Възраждане “ още веднъж ще трансформира! Този път в село Жълтеш. От 8 до 21 август младежи от цялата страна, с поддръжката на девойки и момчета от ТЦ „ Св. Илия “ ще почистват, облагородяват, ремонтират в името на идеята на „ Приеми ме на село “ – запазване на българските обичаи и възкръсване на българското село!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР