Само за месец броят на заразените в Сингапур е скочил

...
Само за месец броят на заразените в Сингапур е скочил
Коментари Харесай

Втора вълна заболели от COVID-19 в Сингапур

Само за месец броят на инфектираните в Сингапур е скочил от 600 на над 13 000 души, оповестява DW. Това е и втората вълна на инфекцията в града-държава, който овреме взе ограничения - стартира всеобщи проби за ковид, изолира инфектираните, наблюдава веригите на техните контакти и наложи карантина.

Дълго време Сингапур се смяташе за образец в борбата против инфекцията, до момента в който COVID-19 не доближи там, където обществената отдалеченост е невъзможна - в общежитията за служащи от чужбина. В покрайнините на града в такива общежития живеят повече от 200 000 нископлатени надничари от Бангладеш, Индия и Китай, които са заети по градежите и в бранша на услугите. В тези общежития живеят по 12 души в едно помещение с кревати на два етажа и в тях е мъчно да се съблюдава каквато и да било отдалеченост.

Премиерът на страната Ли Сян Лун призна, че има проблем с непознатите служащи, чието решение обаче изисквало време. Междувременно общежитията, които наподобяват на обособени дребни градчета, се изолират херметически от останалите региони на града. Обмисля се даже прехвърлянето на непознатите служащи на туристически кораби, които сега не пътуват. Властите твърдят, че няма да ги оставят на произвола на ориста.

Броят на новите инфекции обаче се покачва. В неделя (26.4) са регистрирани 993 нови случая, като 888 от тях са измежду задграничните служащи.

Междувременно на хората се позволява да излизат на улицата единствено поединично, а контактите с хора отвън фамилията се глобяват с санкция от 10 хиляди $ или 6 месеца затвор. При наново нарушаване глобата се удвоява. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР