Само за два дни през уикенда Продължаваме промяната и ГЕРБ

...
Само за два дни през уикенда Продължаваме промяната и ГЕРБ
Коментари Харесай

Искри на политическия терен. Тонът се втвърдява

Само за два дни през уикенда „ Продължаваме промяната ” и ГЕРБ втвърдиха тона на диалозите и сред двете партии взеха да летят искри за кабинета. Крак повлече „ Промяната ”, откакто Асен Василев, Лена Бориславова и Кирил Петков оповестиха през почивните дни, че ПП-ДБ няма да поддържат кабинет с мандата на ГЕРБ и чакат второто завъртане на рулетката, с цел да предложат държавно управление на малцинството. За него Политическа партия чака поддръжка от ГЕРБ, само че без Борисовата партия да има министри в изпълнителната власт.

-->
Логично това провокира остра реакция от страна на ГЕРБ.



Поставяме още веднъж съставянето на постоянен кабинет под риск. Поставянето на условия ми наподобява на предпочитание още веднъж да се взриви Народното събрание и да се върви на избори за следващ път. Ако няма държавно управление с първия мандат, няма да има държавно управление и с втория, отсече пред бТВ тази заран зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.



Той запита Асен Василев коалиция с " Възраждане " ли ще направи, от тях ли ще търси поддръжка? Митов настоя да се направи лидерска среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Бойко Борисов като водач е подготвен да продължи този вид диалози, увери Даниел Митов. ПП-ДБ би трябвало да трансформират философията на разбиранията си за политика, а не да ставаме заложни не техните вътрешни неразбории, акцентира Митов. Той увери, че ГЕРБ имат подготвеност да предложат държавно управление, само че не знае по кое време президентът ще първия изследователски мандат.

ГЕРБ няма да кажат фигурите си в един предстоящ кабинет преди да се проведат диалози. Предложения за личен състав на държавно управление не се разискват.

Имаме проект Б и ще търсим най-стабилният вид - структура сред двете най-големи парламентарни партии, сподели Митов. И добави, че за План Б ГЕРБ ще приказва откакто се изчерпи опцията за кабинет в „ Промяната ”. Митов не разяснява опцията за държавно управление с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Желанието да има постоянен кабинет е първото нещо, с което отиваме в Народното събрание и последното, с което си тръгваме. Ходенето от избори на избори не води страната наникъде, сподели Митов. Той посочи, че задачата пред виновните партии е да сформират постоянно държавно управление.

Разговори от вида " дайте в този момент да вършим еквилибристики с мандатите, тъй като няма какво да кажем на гласоподавателите си ", не могат да се вършат, акцентира Митов. Той добави, че каквито и рецензии да насочва ГЕРБ най-стабилната формула за сформиране на държавно управление е сред първата и втората политическа мощ в Народното събрание. Различията сред двете парламентарни групи не са толкоз доста, счита Даниел Митов.

За бюджета на служебното държавно управление, Митов разяснява, че служебният кабинет няма какъвто и да било избор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР