Само тази доставка сега е съкратена на половина. Очакваме през

...
Само тази доставка сега е съкратена на половина. Очакваме през
Коментари Харесай

Доц. Кунчев прогнозира кога ще започне ваксинирането на всички желаещи

Само тази доставка в този момент е съкратена на половина. Очакваме през февруари да получим отплата с повече от контрактуваните доставки. През пролетния сезон ще стартира ваксинирането на всички искащи.
Това съобщи на брифинг националният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев при приемането на втората пратка от 18 720 дози от ваксините на производителя Pfizer/BioNTech.
 Кунчев: Проблемът е по какъв начин да разбираем на хората, че би трябвало да се имунизират Кунчев: Проблемът е по какъв начин да разбираем на хората, че би трябвало да се имунизират
Ще би трябвало да се провеждат проучвания на хора, които са преболедували COVID-19, с цел да се направи изследване какъв брой време трае имунитетъ...
Припомняме, че това е следващата пратка с ваксини, откакто първите 9750 дози, които бяха задоволителни за имунизирането на към 5000 души, беше доставена на 26 декември 2020 година Още на идващия ден стартира имунизацията на медиците на първа линия, която продължава и до през днешния ден като част от първата фаза на имунизационния проект.
Втората партида с 25 000 ваксини дойде на 4 януари и незабавно по-късно бе разпределена до петте РЗИ-та в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна.
На 13 януари България получи 2400 дози от втората утвърдена ваксина против - тази на Moderna, които останаха в РЗИ-София. Още 4000 дози би трябвало да дойдат на 25 януари. Имунизацията с тази ваксина изисква слагането на две дози в период от 28 дни.
И все още някои области завършиха с първа фаза, само че огромната численост завърши. В огромните градове може да стартира с имунизацията на втората фаза с домовете на възрастни хора и с някои от учителите, посочи доцент Кунчев.
 Доц. Ангел Кунчев: Има едно нездравословно фокусиране върху здравния темперамент на изборите Доц. Ангел Кунчев: Има едно нездравословно фокусиране върху здравния темперамент на изборите
" Не е изненада, че ще има избори и дали ще са март, април или май, това не трансформира радикално обстановката, има едно нездравословно концентрира...
При съществуване на ваксини, ще стартираме и в София имунизирането по втората фаза, уточни доцент Кунчев. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР