Само с точка над зоната на изпадащите и 11 мача

...
Само с точка над зоната на изпадащите и 11 мача
Коментари Харесай

Удинезе уволни треньора Давиде Никола

Само с точка над зоната на изпадащите и 11 мача до края на сезона управлението на Удинезе реши да се раздели с треньора Давиде Никола, което прави за повторно през този сезон. Клубът от Фриули разгласи, че Никола напуща тима единствено четири месеца откакто наследи поста от Хулио Веласкес, а също тъй че и новият ментор ще бъде разгласен в най-кратки периоди.

Решението за треньорската промяна идва три дни след провалянето с 2:4 от Наполи като посетител, което остави черно-белите от Удине на 16-о място с 25 точки, колкото има Емполи под тях, и с 1 над първия заплашен от изпадане Болоня.

Тимът беше едно място по-надолу през ноември, когато Никола беше назначен. Иначе треньорът вкара Кротоне в елита преди две години и по-късно по ефектен метод и с помощта на гола на Александър Тонев против Пескара съумя да ги избави при първата им акция.

Въпреки относително скромния си бюджет, Удинезе е в елита от сезон 1995/1996 и преди тях в Серия А са само Интер (Милано) и Милан, както и римските Лацио и Рома.

Хърватинът Игор Тудор, който е бил отпред на тима през предходната година, е считам за евентуален правоприемник на Давиде Никола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР